به گزارش گیل مانا، محمد دوستار ۱۶ خرداد ماه در نشست هماهنگی تدوین برنامه توسعه دریا محور گیلان در دانشگاه گیلان، با اشاره به ابلاغ سیاستهای توسعه دریا محور و تشکیل ستاد استانی، اظهار کرد: ذیل ستاد استانی، هشت کمیته تخصصی با محورهای مختلف سیاستهای توسعه دریا محور، تشکیل شد که یکی از این کمیتهها، تحت عنوان کمیته خدمات برتر در حوزه آموزش، پژوهش، فناوری، نوآوری، حوزههای سلامت، مالی، اقتصادی و غیره به دانشگاه گیلان واگذار شده است.
وی با بیان اینکه تهیه، تدوین، راهبری و برنامهریزی در کمیته خدمات برتر، برعهده دانشگاه است، افزود: برنامههای موجود در اسناد بالادستی استان، برنامه ظرفیتهای استان و همچنین برنامه کلانی که منطبق با سیاست های کلی اقتصاد دریا محوری توسط هیأت دولت اعلام شده، مبنای کار ما قرار دارد.
سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به تأثیر استفاده بهینه از ظرفیتهای استان برای رشد و توسعه اقتصاد استان، گفت: اقتصاد دریامحور، اقتصادی مبتنی بر ظرفیت های دریای خزر است که ما تاکنون آنچنان باید و شاید نتوانستیم از ظرفیتهای دریای خزر استفاده کنیم.
دوستار با بیان اینکه پیادهسازی سیاستهای کلی اقتصادی دریا محور در استان گیلان میتواند جهش اقتصادی و توسعه در استان ایجاد کند، تصریح کرد: در صورتی که بتوانیم برنامههای مختلف مبتنی بر ظرفیتهای استان و نیز توانمندیهایی که وجود دارد برمبنای واقعیتهای موجود در استان، تدوین کنیم؛ میتوانیم شاهد فصل نوینی در رشد اقتصادی استان باشیم.
وی با اشاره به اهمیت همکاری و حضور دستگاههای اجرایی استان در این کمیته، خاطرنشان کرد: پیگیری مجدانه تمامی دستگاهها و تشکیل کارگروههای درون دستگاهی برای جمعآوری اطلاعات موردنیاز و همچنین همکاری در انجام این اقدامات با دانشگاه گیلان، میتواند برای تدوین برنامه مطلوب اثرگذار باشد.
دکتر میرعسکری مسئول کمیته تخصصی خدمات برتر در دانشگاه گیلان، با ارائه اقدامات انجام شده در دانشگاه، اظهار کرد: از جمله اقدامات انجام شده در دانشگاه؛ توسعه کشاورزی دانشبنیان، راهاندازی رشته مهندسی مکانیک کشتی از مهرماه سال گذشته؛ برنامه ریزی برای توسعه رشتههای دریایی در راستای برنامههای توسعه دریا محور و غیره بود.
به گزارش گیل مانا، در ادامه هر یک از اعضای کمیته علاوه بر بیان تعاریف و شاخصهای اهداف کمی و کیفی تدوین برنامه دریا محور استان، به شرح ظرفیتها، قابلیت ها و اقدامات اجرایی این کمیته، همچنین چالشها و تنگناهای پیشرو، پرداختند.
پایان پیام/