به گزارش گیل مانا، اسدالله عباسی در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در قازان روسیه با ابراز خرسندی از حضور مقامات دیپلماتیک کشورهای مختلف بویژه کشورهای همسایه در رشت، با اشاره به نگاه رهبر معظم انقلاب و نیز آیت الله دکتر رئیسی مبنی بر گسترش ارتباطات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با همه کشورها بهویژه کشورهای همسایه و منطقه افزود: فضای جدیدی از توسعه همکاری ها شکل گرفته است.
نماینده عالی دولت در گیلان به پیشینه روابط استان با کشورهای همسایه اشاره و با برشمردن مهمترین اقدامات صورت گرفته،گفت: به توسعه و تقویت دیپلماسی اقتصادی با همسایگان شمالی کشورمان، اهتمام جدی داریم.
عباسی اضافه کرد: توسعه روابط در زمینههای کشاورزی، شیلاتی و صادراتی با بهرهگیری از ظرفیتهای تجار و بازرگانان، گامی مؤثر در زمینه رشد تعاملات اقتصادی محسوب میشود.
وی روند احداث خط آهن رشت – کاسپین را مورد اشاره و تکمیل آن را برقرارکننده کریدور شمال جنوب ذکر کرد.
وی عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، مزایای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ظرفیتهای علمی، اقتصادی و تولیدی گیلان را برای پاسخگویی به نیازهای بازار روسیه متعدد و متنوع اعلام کرد و افزود: با آسیب شناسی موانع و تسهیل زیرساختهای گمرکی، بانکی و اداری می توان زمینه ارتقاء روز افزون مبادلات این استان با روسیه را فراهم کرد.
* ظرفیت ها و مزیت های گیلان در روسیه معرفی شود
در این دیدار سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در قازان روسیه نیز با قدردانی از نگاه استاندار گیلان به ضرورت گسترش روابط تجاری با کشورهای همسایه شمالی، گفت: گیلان به واسطه وجود سوابق گسترده در ارتباط با روسیه و نیز براساس آمارها ، بین استان های شمالی و دیگر استان ها شرایط مطلوبی برای توسعه مناسبات با این کشورها دارد.
داود میرزاخانی، بسترسازی برای صدور انواع محصولات کشاورزی و تولیدات صنعتی گیلان را از الزاماتی عنوان کرد که با دستور کار قرارگرفتن سیاستگذاران دو استان گیلان و کشور روسیه می تواند در توسعه این روابط موثر باشد.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط مطلوب موجود، باید سهم ایران در بازار روسیه افزایش یابد، تصریح کرد: حضور صنایع مختلف گیلان با توجه به نیازسنجی های انجام شده در نمایشگاه های بزرگ روسیه در معرفی ظرفیت ها و مزیت های تولیدی و کشاورزی گیلان بسیار اثربخش است.
سرکنسول کشورمان در قازان روسیه بیان کرد: در هدایت توسعه تجارت از طریق حمل و نقل دریایی به ویژه از طریق دریای خزر که با توسعه متوازن گردشگری می تواند همراه باشد و نیز تبادل دانشجو و بسترهای علمی در زمینه دانشگاهی، نقش راهبری استان گیلان بسیار حائز اهمیت است.
پایان پیام/