به گزارش گیل مانا، امشب در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، نخستین شب از لیالی قدر است. شبی که بسیاری از مؤمنان و بندگان برای درک فیوضات آن لحظهشماری میکنند، آیتالله عبدالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید درباره اهمیت شب قدر و اینکه در چنین شبی از خداوند متعال چه چیزی را باید طلب کنیم، میگوید: در شب قدر از خدا چه بخواهیم؟ در جوار قبور مراجع، صلحا، صدیقین و شهدا چه مسألت کنیم؟ مسأله آمرزش گناه، مسأله حل مشکلات، مسأله شفای بیماران، مسأله برقراری امنیت، همه اینها جزء فروعات خواسته ماست.
او میافزاید: ما مطلبی عظیم و مطلوبی عزیز داریم که در سایه آن مطلب و مطلوب این مقصدها و مقصودها هم حاصل میشود. این مقدمه برای آن است که ما چه بخواهیم، چطور بخواهیم، با چه حال بخواهیم که با دست پر برگردیم، نظام ما دولت و ملت ما در سایه این دعاهای ما از مشکلات برهند و به مقصد برسند.
آیتالله جوادی آملی از چرایی احتجاج به سوره قدر میگوید
آیتالله جوادی آملی با تأکید بر اینکه در شب قدر از خدا حیات قرآنی طلب کنیم، ابراز میدارد: مشکلات حل معیشت، ادای قرض و شفای مرض اینها جزء ریزشهای مائده قرآنی است، ما به جایی برسیم که قرآن حافظ ما باشد، عترت حافظ ما باشد، ما هرگز رفتنی را به جای ماندنی اشتباه نکنیم، فانی را به جای باقی نبینیم.
معظمله ادامه میدهد: مرحوم کلینی در جلد اول اصول کافی فرمود با دیگران اگر خواستید احتجاج کنید، به سوره مبارکه قدر استدلال کنید. به حضرت عرض کردند: سوره قدر چه دلالت به مسأله امامت دارد؟ فرمود: از اینها سؤال کنید آیا با رحلت پیغمبر (ص)، شب قدر از بین رفته است یا هست و خواهد بود؟ آنها لابد خواهند گفت شب قدر هر سال هست!
مهماندار فرشتهها در شبهای قدر کیست
این مرجع عظام تقلید تصریح میکند: در ادامه روایت آمده است که از آنها سؤال کنید در شب قدر که فرشتهها می آیند، امور میآورند که بسپارند، به کسی بدهند آن کس کیست؟ اگر «تَنَزَّلُ الْمَلائِکَهُ وَ الرُّوحُ فیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ»، همه مقدرات را میآورند، یعنی به همراه خودشان بسته میآورند که ببرند، چرا آوردند؟ چرا میآیند؟ اگر آورند که به کسی بدهند آن کس کیست؟
او میگوید: پس یک ولی در زمین است که مهماندار فرشتهها است. در شب قدر، همه مقدرات را از آنها تحویل میگیرد «به هو الامام المعصوم»، این استدلال است که وجود مبارک امام (ع) به سوره قدر میکند، به شاهدانش میآموزد با دیگران سوره قدر استدلال کنید.
پایان پیام/