• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
5

گفت‌وگو با تصویرساز گیلانی اثر عاشورایی «اسلم بن عمرو دیلمی»

  • کد خبر : 5559
  • 22 شهریور 1402 - 15:23
گفت‌وگو با تصویرساز گیلانی اثر عاشورایی «اسلم بن عمرو دیلمی»
ابوالفضل رجبی جوان گیلانی در اثر عاشورایی خود نمایی از «اسلم بن عمرو دیلمی» یار گیلانی امام حسین (ع) را تصویرسازی کرده است.

به گزارش گیل‌مانا و به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان، اسلم بن دیلمی از یاران گیلانی حضرت اباعبدالله (ع)، هم در خدمت امام سجاد بود و هم از ابتدا تا انتهای ماجرای کربلا امام حسین را همراهی کرد.

مصاحبه زیر با طلبه جوان گیلانی است که تصویرساز «اسلم بن عمرو دیلمی» بوده است، در زیر متن کامل مصاحبه وی را می‌خوانید:

ابوالفضل رجبی، طلبه جوان ۱۸ ساله گیلانی در اثر عاشورایی خود مردی از شمال ایران نمایی از «اسلم بن عمرو دیلمی» تنها شهید ایرانی واقعه کربلا را تصویرسازی کرده است، بدین منظور به جهت آشنایی بیشتر گفت و گوی کوتاهی در خصوص فعالیت هنری ایشان ترتیب داده شد که از نظر شما علاقه مندان می گذرد.

 لطفاً خودتان را معرفی نمائید؟

بسم الله الرحمن الرحیم، اَلسَّلاَمُ عَلَی الحُسَین وَ عَلَی عَلِیِّ ابنِ الحُسَین وَ عَلَی اَولاَدِ الحُسَین وَ عَلَی اَصحَابِ الحُسَین الَّذِینَ بَذَلوُا مُهَجَهُم دُونِ الحُسَین عَلَیهِ السَّلاَم، اینجانب ابوالفضل رجبی هستم، متولد سال ۱۳۸۳ شهر رشت و از سال ۱۳۹۸ وارد حوزه علمیه جامع رشت (حوزه علمیه مرحوم آیت الله رودباری) شده ام و پایه پنجم حوزه درس می خوانم.

چند سال هست که فعالیت هنری و گرافیکی انجام می دهید؟ اگر سوابقی دارید لطفاً بیان کنید؟

تقریباً ۳ سالی می شود که به صورت تجربی و خودآموز وارد این حوزه شده ام، کار تصویرسازی (نقاشی دیجیتال) هم تقریباً دو سال می شود که کار می کنم.

۲ سال است که عضو خانه فرهنگ و هنر گیلان هستم و همچنین در بخش تصویرسازی کتاب و پوستر با حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان همکاری می‌کنم.

 

با چه نرم افزارهایی کار می‌کنید؟ آیا قبلاً در دوره‌های آموزشی دیگری شرکت داشته‌اید؟ 

با نرم افزار گرافیکی فتوشاپ Photoshop Adobe و نرم افزار نقاشی کلیپ استودیو پینت Clip Studio Paint کار می‌کنم.

چندین کارگاه آموزشی در حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان شرکت کرده‌ام و چند دوره هم در فضای مجازی آموزش دیده‌ام.

آیا فقط در تولیدات مذهبی فعالیت هنری دارید یا در زمینه آثار دیگر هم کار می کنید؟

اکثر کارها و تصویرسازی گ‌های بنده تقریباً مذهبی بوده است، کارهای ملی مثلاً به مناسبت بزرگداشت دهه فجر «رویداد فرهنگی رافا» با موضوع “انقلاب اسلامی” در بخش تصویرسازی دیجیتال شرکت داشته‌ام و یا حتی در زمینه آثار تاریخی، تصویر سازی کتاب، کاریکاتور و … انجام داده‌ام.

آیا قبلاً در زمینه شهدای کربلا یا تولیدات محرمی اثری را کار کرده بودید؟

بله – در رابطه با حضرت قاسم(ع) آن لحظه وداع و آن شرح واقعه ایشان و یکی هم در خصوص اربعین با عنوان: «هم قدم با جابر» که درباره حضرت جابربن عبدالله انصاری بود که تقریباً ایشان نخستین زائر اربعین حسینی هستند و بنده نمونه کار هم دارم.

از طریق هوش مصنوعی چهره خیلی از علماء و دانشمندان را بازسازی می‌کنند اگر بتوانیم در خصوص «اسلم دیلمی» ویژگی‌های شخصیتی‌اش را پیدا کنیم که مثلا شما اشاره کردی غلام و یا سه زبان بلد بوده آیا از روی این کد ها می‌شود چهره‌اش را شبیه سازی کرد؟

اگر بخواهیم تعریف ساده‌ای از هوش مصنوعی داشته باشیم باید گفت که هوش مصنوعی یا artificial intelligence که به طور مخفف آن را AI نیز می‌نامند، شاخه ای از علوم رایانه است که هدف اصلی آن تولید ماشین‌های هوشمندی است که توانایی انجام وظایفی که نیازمند به هوش انسانی است را داشته باشد. افرادی که هیچ دانشی از کدنویسی یا طراحی ندارند، به کمک AI و در عرض چند ثانیه طرح‌های هنری شگفت‌انگیز خلق می‌کنند. در وصف شگفتی‌های چت‌بات ChatGPT حرف‌های زیادی زده شده است. کاربران با تایپ درخواست‌های خود در رابط کاربری به‌شدت ساده‌ این چت‌بات، نتایج حیرت‌انگیزی دریافت می‌کنند؛ مثلاً طراحان در خصوص خلق آثارشان، عکس های قدیمی یا شرح حالشان را تحقیق می کنند که آن تصاویر در AI یک سری کلمات و کد برایشان تعریف شده و به کاربران این توانایی را می دهد تا کلمات و عبارات ساده را به تصاویر واقعی تبدیل کنند.

ان شاء الله در سال‌های آینده اگر ویژگی‌های «اسلم دیلمی» بیشتر مشخص شد، می شود یک چهره نزدیکتری از آن کشید. مشخصاً اگر گیلانی باشد لباس پوشیدنش باید شبیهه لباسهای دیلمی های ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ سال پیش باشد و …

این روزها شاهدیم که روحانیون و طلاب از روش‌های جدید برای تبلیغ دین استفاده می کنند، آیا شما هم که سراغ نقاشی دیجیتال رفتید همین طور فکر می کنید؟ و آیا از همین زاویه می خواهید در آینده این کار را گسترش دهید؟

بله – همانطور که شما مستحضرید حضرت آقا در این چند سال خیلی به مسئله هنر اشاره داشته اند و اهمیت می دهند مخصوصاً برای شهداء، به عنوان نمونه می گفتند از اصحاب رسانه، اهالی هنر، نقاشان و حتی تک تک اقشار را نام می‌بردند که اینها بیایند و کار تولید کنند.

بطبیعتاً کارهای هنری یک پنجره ورودی خیلی خوب و ایده آل برای پذیرش نسل جوان است که بنده در آینده علاوه بر منبر، از این روش جدید تبلیغ برای گسترش فرهنگ اسلام ناب محمدی استفاده خواهم کرد.

 آیا برای آینده هم برنامه هایی به همین شکل خواهید داشت؟

بله – ان شاء الله با همین موضوعات مذهبی می شود کتاب داستان تولید کرد، کمیک موشن تولید کرد، انیمیشن های مختلف و می شود الگوی خوبی به کودک و نوجوان و حتی هم سن وسال‌های خودمان بدهیم.

کلام آخر

با تشکر از فرصتی که در اختیار بنده قرار دادید، باید بدانیم این مملکت متعلق به آقا امام زمان حضرت مهدی(عج) است که ان شاءالله با انجام وظیفه صحیح و پیروی از ولی فقیه و مراجع تقلید عالیقدر بتوانیم زمینه ظهور آن حضرت را فراهم آوریم.

در پایان برخودم واجب می دانم از سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان کمال تشکر را داشته و صمیمانه سپاسگزاری کنم.

والسلام و علیکم ورحمه الله و برکاته

با تشکر از شما که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید، ان شاء الله طلبگی و هنر را به صورت موازی به سمت قله های پیشرفت ادامه دهید.

پایان پیام/

 

لینک کوتاه : https://gilmana.ir/?p=5559

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.