• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
4
بازگشت درنای سیبری به گیلان؛

آسمان گیلان برای مهاجرت امید و رویا امن می شود

  • کد خبر : 548
  • 19 بهمن 1401 - 12:43
آسمان گیلان برای مهاجرت امید و رویا امن می شود
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان گفت: آسمان و تالاب های گیلان برای عبور امید و رویا، درنای سیبری امن می شود.

به گزارش گیل مانا، حمزه عشوری با اعلام این خبر گفت، با تلاش‌های ارزشمند به عمل آمده از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست با مشارکت بنیاد بین‌المللی درنا، مرکز تکثیر، پرورش و حفاظت درنا در بلژیک و کارشناسان و پرنده‌شناسان داخلی، یک قطعه درنای سیبری ماده که رویا نامگذاری شده به ایران وارد و با موفقیت به امید تک درنای سیبری باقیمانده از جمعیت غربی در طبیعت معرفی شد.
وی افزود در حال حاضر بنا به گزارش‌های واصله، این دو با هم هستند و در حال آواز‌خوانی و تغذیه در منطقه می‌باشند. با عنایت به اینکه کارشناسان بسیار امیدوارند این دو درنا به اتفاق هم حوزه فریدونکنار را ترک نمایند و از آنجایی که درنای سیبری برای رسیدن به مناطق جوجه‌آوریش از آسمان استان گیلان عبور می‌کند، به محض دریافت اخباری مبنی بر شروع مهاجرت آنها و ترک فریدون‌کنار، نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست و کارشناسان استان در تمام طول مسیر مهاجرت مستقر و نسبت به حفاظت و پایش مناطق اقدام خواهند نمود و در صورت فرود اتفاقی در تالاب‌های استان گیلان، موضوع مورد رصد قرار خواهد گرفت و شرایط حفاظتی در منطقه فرآهم می‌شود تا آنها پس از تجدید قوا، مجددا به سمت کشور آذربایجان و سپس روسیه و سیبری ادامه مسیر دهند.

درنای سیبری بخشی از تنوع‌زیستی استان گیلان

رییس اداره حفاظت و احیای تالاب‌های گیلان نیز در این ارتباط گفت: بنا بر نظر اغلب پرنده‌شناسان با توجه به عبور درنای سیبری از حوزه گیلان، این گونه در فهرست فون پرندگان استان نیز قرار دارد، بنابراین درنای سیبری بخشی از تنوع‌زیستی استان گیلان نیز محسوب می‌شود و حفظ و احیای این جمعیت برای مردم گیلان نیز بسیار با اهمیت است.

عباس عاشوری افزود: درنای سیبری به طور معمول در نیمه اول اسفند، تالاب بین‌المللی فریدون‌کنار، ازباران و سرخرود مازندران را پس چند ماه زمستان‌گذرانی به منظور جوجه‌آوری به سمت سیبری ترک می‌کند. انتظار می‌رود، رویا که در حال حاضر وضعیت مناسبی دارد و به همراه امید در حال تغذیه و آوازخوانی در منطقه است، این مسیر طولانی مهاجرت از فریدونکنار تا سیبری که بالغ بر ۵٠٠٠ کیلومتر می‌باشد را بسلامتی طی نمایند و سال آینده با یک جوجه به ایران باز گردند. عاشوری در پایان گفت: بنیاد بین‌المللی درنا و مرکز تکثیر، پرورش و حفاظت درنا در بلژیک متعهد شده‌اند در سال آینده دو فرد دیگر از این درناهای نیمه وحشی را با هدف حفظ و احیای جمعیت غربی درنای سیبری به ایران تحویل دهند.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://gilmana.ir/?p=548

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.