• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025
4
گیل‌مانا گزارش می‌دهد؛

حجاب بهایی بی‌بهانه در تجلی زیبایی انسان

  • کد خبر : 4388
  • 28 مرداد 1402 - 7:00
حجاب بهایی بی‌بهانه در تجلی زیبایی انسان
با بررسی متون دینی و آیات قرآن در زمینه پوشش برای مردان و بویژه زنان، حد در نظر گرفته شده که با بررسی عقلانی به جایگاه و اهمیت عفاف و حجاب می‌توان گفت، حجاب بهایی بی‌بهانه برای رستگاری و تجلی بیشتر زیبایی انسان است.

به گزارش گیل‌مانا، مریم روشندل:  هر زمان که صحبت از عفاف و حجاب به میان می‌آید نگاه‌ها در ابتدا به سمت زنان و دختران جامعه می‌رود، دین مبین اسلام و بزرگان به بانوان توصیه کرده‌اند که زینت خود را از نامحرمان بپوشانند و این مهم باعث مستحکم شدن بنیان خانواده و جامعه اسلامی می‌شود.

با بررسی در متون دینی در زمینه پوشش برای مردان و بویژه زنان حد در نظر گرفته شده است، با بررسی آیات قرآن، سخنان پیامبر(ص)، ائمه اطهار علیه السلام و بزرگان دین و تحلیل عقلانی می‌توان به جایگاه و اهمیت عفاف و حجاب برای مردان و بویژه زنان در جامعه بیش از گذشته پی‌برد و این مهم را فراتر از بعد سیاسی در بعد اجتماعی و از همه مهمتر نهاد بزرگی همچون خانواده دید، حجاب بهایی بی‌بهانه برای رستگاری و تجلی بیشتر زیبایی انسان است.

در آیه ۳۱ سوره نور که به آن “آیه حجاب” می‌گویند، خداوند در آن، پوشش را بر زنان واجب کرده است:(وقل للمؤمنات یغضضن من ابصارهن ویحفظن فروجهن ولا یبدین زینتهن الا ما ظهر منها ولیضربن بخمرهن علی جیوبهن…)؛ «و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را(از هر نامحرمی) فرو بندند و پاکدامنی ورزند و زیورهای خود را آشکار نگردانند مگر آنچه که طبعا از آن پیداست و باید روسری خود را بر سینه خویش(فرو) اندازند ».

و در آیه ۳۰ سوره نور آمده است: (قل للمؤمنین یغضوا من ابصارهم ویحفظوا فروجهم ذلک ازکی لهم ان الله خبیر بما یصنعون ): «به مردان مؤمن بگو دیدگان خویش را فرو اندازند و عورات خویش را نگه دارند که این برایشان بهتر است و خدا از کارهایی که می کنید آگاه است».

کارشناس علوم قرآنی و مشاور خانواده در گفت‌وگو با گیل‌مانا، درباره تقویت عفاف و حجاب در جامعه اسلامی، اظهار کرد: حفظ عفاف و حجاب و بدنبال آن حفظ نگاه سبب می‌شود تا روح انسان به آرامش دست یابد و از بسیاری ناملایمات و انحرافات مصون بماند.

زهرا حسنی با اشاره به آیات قرآن درباره اهمیت پوشش  برای  زنان پیر، افزود:  در سوره نور آمده است اگر آنها خود را بپوشانند برای آنان بهتر است، پس باید به این نکته توجه کرد که حفظ زینت زنان به واسطه در امان ماندن از نگاه نامحرمان بسیار حائز اهمیت است.

*عفت عامل تقویت روحیه خویشتنداری

وی عفت را برای زنان و مردان امری مهم خواند و گفت: عفاف از ریشه عفت می‌آید و به معنی حفظ و منع از غیر زیبا و غیر حلال گفته می‌شود، زمانی که حجاب از نوع پوشش(چادر) و حجاب از نوع نگاه (چشم)در جامعه رعایت شود این مهم باعث تقویت روحیه خویشتنداری شده و در حقیقت نفس انسان را از هر آلودگی پاک نگاه می‌دارد.

کارشناس علوم قرآنی  با بیان اینکه در سخنان ائمه اطهار حفظ حجاب توسط زن را برای حال و وضع او بهتر و مفیدتر بیان می‌کند، یادآور شد: حجاب در حقیقت حفظ زیبایی و پایدارتر بودن زیبایی زن است نه اینکه او را محدود کند.

حسنی با اشاره به اینکه یک مادر کودک خود را از مصرف پفک منع می‌کند این محدودیت برای حفظ سلامتی کودک است، تاکید کرد: حجاب به عنوان پوشاننده مو، زینت و زیبایی‌های زنان در برابر مردان نامحرم است، اگر این مسئله محدودیت باشد، این محدودیت برای حفظ آرامش و در امان ماندن   از طمع دیگران است.

*حجاب سبب آرامش روحی و روانی زنان و مردان

وی با بیان اینکه حجاب از فحشا جلوگیری می‌کند و آرامش روحی و روانی زنان و مردان را در بردارد، گفت: دیدن زیبایی‌های زنان نامحرم برای مردان نامحرم بجز ایجاد ناامنی برای زنان و کشیده شدن مردان به فساد که نه حلال است و نه شایسته ثمری ندارد و از سوی دیگر امنیت اجتماعی و سلامت جامعه را به مخاطره می‌اندازد.

کارشناس علوم قرآنی و مشاور خانواده با بیان اینکه رعایت پوشش شایسته و مناسب توسط بانوان امری واجب و ضروری است، افزود: کنترل نگاه مردان از سوی دیگر سبب حفظ سلامت جامعه، محیط خانواده و کاهش تحریکات جنسی و کاهش جرم، جنایت، تجاوز و حتی خیانت می‌شود.

*حفظ حریم زن و مرد در ارتباطات اجتماعی

حسنی با بیان اینکه حفظ حریم بین زنان و مردان در جامعه بسیار حائز اهمیت است، تاکید کرد: رعایت اصول و قواعد شرعی که در دین اسلام بیان شده به زنان و مردان کمک می‌کند تا ارتباط سالم اجتماعی داشته باشند و از سوی دیگر سلامت و امنیت اجتماعی و اخلاقی جامعه حفظ می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دین اسلام برای جلوگیری از بی‌بندوباری و کنترل هیجانات و تمایلات جنسی ازدواج شرعی و قانونی را در نظر گرفته است، گفت: بی‌حجابی سبب می‌شود تا مردان دچار آثار سوء روانی شده و جامعه به بی‌بندوباری کشیده شود.

کارشناس علوم قرآنی افزود: بی‌حجابی زمینه‌های فساد را فراهم می‌کند اما وقتی صحبت از پوشش و حجاب می‌شود بواسطه اینکه انسان وقتی چیزی که مورد علاقه‌اش است را نبینند و به آن دست پیدا نکنند  از نظر روحی در آرامش قرار می‌گیرد، اما اگر ببینند و میل او تحرک شود و به آن دست پیدا نکند دچار ناآرامی می‌شود و این عقده روانی باعث ناهنجاری‌های مختلف خصوصا تجاوز خواهد شد.

حسنی تاکید کرد: اسلام دین محدودیت نیست و با حضور زنان در جامعه مشکلی ندارد اما این حضور باید با حفظ معیارهای اسلامی و حفظ شأن و وقار زن باشد، زیرا یکی از مهمترین ثمرات حجاب، تحکیم بنیان زناشویی،  خانواده، جلوگیری از طلاق و تنش‌های بین زوجین و حفظ سلامت جامعه است.

*حجاب و پوشش بارزترین نشانه فرهنگی و نماد ملی است

کارشناس ارشد روانشناسی مرکز مشاوره آرامش پلیس گیلان در گفت‌وگو با گیل‌مانا،  پیشینه حجاب و پوشش انسان را به قدمت تاریخ آفرینش دانست و اظهار کرد: حجاب و پوشش بارزترین نشانه فرهنگی و نماد ملی است که به سرعت تحت تاثیر سایر پدیده‌های فرهنگی قرار می‌گیرد.

فاطمه واسع‌حقدوست، یکی از عوامل مهم سلامت روحی و روانی جامعه اسلامی را روی آوردن بانوان به مصادیق حجاب برتر دانست و افزود: همواره اصل گرایش فطری زنان به پوشش که با توجه به آیات و روایات قابل استدلال بوده و عقل نیز مؤید آن است، سرلوحه‌ بحث تاریخچه و پیشینه‌ حجاب قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه پوشش و حجاب از منظر قرآن، هم برای زنان و هم مردان کاربردهایی دارد، گفت: هدف اول، پوشاندن بدن و زشتی‌های بدن انسان، هدف دوم، زینت، زیبایی و حسن حال است، هدف سوم حجاب و پوشش طبق آموزه‌های قرآن کریم، حفظ و نگهداری از گرما و سرما و هدف چهارمی که قرآن کریم در خصوص اهمیت حفظ حجاب بیان می‌کند، محافظت بدن از صدمات جنگ، بلاها، سختی‌ها و خطرات است.

*مهمترین ابعاد حجاب اسلامی، حجاب باطنی و ذهنی است

کارشناس ارشد روانشناسی مرکز مشاوره آرامش پلیس گیلان با اشاره به اینکه حجاب اسلامی ابعاد گسترده‌ای دارد، تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین ابعاد آن، حجاب درونی یا باطنی و ذهنی است که فرد در هنگام مواجه با گناه و فساد از طریق عقاید و ایمان راسخ درونی، برخورد می‌کند.

واسع‌حقدوست ادامه داد: اساساً این حجاب درونی و عقیدتی به منزله‌ی سنگ بنای دیگر حجاب‌ها از جمله حجاب و پوشش ظاهری است، زیرا افکار و عقاید انسان، شکل دهنده‌ی رفتار‌های اوست.

وی افزود: بین حجاب و پوشش ظاهری و بازداری، تأثیر متقابل است، بدین‌ ترتیب که هرچه حجاب و پوشش ظاهری بیشتر و بهتر باشد، این نوع حجاب در تقویت و پرورش روحیه‌ی باطنی و درونی عفت تأثیر بیشتری دارد.

پایان پیام/

 

لینک کوتاه : https://gilmana.ir/?p=4388

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.