به گزارش گیلمانا، علیرضا شهیدی امروز در جلسه طرح تحول زمین شناسی کاربردی و بررسی مخاطرات زمینشناسی در دیدار با استاندار گیلان در خصوص طرح تحول زمین شناسی دریایی، اظهار کرد: با توجه به تولید اطلاعات پایه و موفق، تهیه طرحهای تحول زمین شناسی بسیار مورد نیاز است و این اطلاعات در اختیار سازمان برنامه و بودجه و سایر سازمانها برای تصمیم سازی قرار میگیرند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به طرح زمین شناسی دریایی، گفت: در این طرح منابع معدنی موجود در آبها را مورد اکتشاف قرار میدهیم و مطالعات زمین شناسی ۵۰۰۰ کیلومتر از سواحل استان گیلان در خشکی و دریا را شامل میشود.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به تلاشهای انجام شده در خصوص شناسایی آلایندههای موجود در بازار، بیان کرد: در تهیه نقشهها آلایندهها نیز مشخص میشوند و در بحث جانمایی بنادر، پروژه های عمرانی، بحثهای ژئو پلتیک و ژئو استراتژیک و همچنین رژیم حقوقی دریای خزر این نقشهها میتوانند کاربرد داشته باشند.
شهیدی، با اشاره به طرح پایش مخاطرات طبیعی، تصریح کرد: استان گیلان از جمله استانهایی است که مخاطرات طبیعی در آن به وقوع می پیوندد و از این حیث نیز ضرورت دارد که مطالعات در این بخش نیز صورت گیرد .
* شناسایی گسلهای زلزله در گیلان
رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه باید از میزان بارش باریده شده در کشور ذخیرهسازی شود، اظهار کرد: سالانه هفت میلیارد متر مکعب باران در کشور باریده میشود ولی به دلیل زمین شناسی و خشکی زمین، امکان ذخیرهسازی باران در ایران وجود ندارد.
سید علی آقازاده با اشاره فعال بودن گسلهای موجود در گیلان گفت: در این استان گسلهای زلزله بسیار فعالی وجود که ممکن است منجر به وقوع زلزلههای متعدد شود، لذا باید این گسلها شناسایی و برای مردم معرفی شود.
در این جلسه تفاهم نامه سازمان بسبچ مهندسین کشور و سازمان زمین شناسایی و اکتشافات معدنی کشور به امضا رسیده و همچنین فعالیت سازمان بسیج مهندسین سازمان زمین شناسای آغاز شد.
پایان پیام/