به گزارش گیل مانا، حمزه عشوری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مسیرهای خروج آب تالاب جوکندان به دریای خزر با استفاده از یک دستگاه بیل زنجیری بسته شدند و انجام این عمل مانع از خروج مستقیم آب تالاب جوکندان به دریا می شود و امید است با این اقدام مثبت انجام شده، ماندگاری آب در تالاب بیشتر و سطح تراز آب تالاب افزایش یابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در ادامه افزود: پیگیری های لازم برای تخصیص حق آبه و تعیین حد بستر تالاب انجام شده و تحقق انجام آنها را از دیگر برنامه های پیش رو برای حفاظت و احیای تالاب جوکندان بر شمرد.
وی در ادامه به نقش و اهمیت کارگروه مدیریت تالاب جوکندان که با تلاشهای اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان و با مساعدت حوزه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان به ریاست فرماندار محترم تالش و با حضور همه ذی نفعان دولتی تالاب، نمایندگان جوامع محلی و سمن ها تشکیل شده است، گفت:اقدام انجام شده در راستای اجرای مصوبات این کارگروه بوده و قابل تقدیر است.
رامین شیلاتی رییس اداره حفاظت محیطزیست تالش نیز در این ارتباط گفت:.با توجه به کاهش حجم دبی آب ورودی به تالاب جوکندان در ماه های پیش رو، مسیرهای خروج آب تالاب با استفاده از یک دستگاه بیل زنجیری مسدود شد. این اقدام بر اساس بررسی های کارشناسی و با همکاری اداره منابع آب شهرستان به منظور افزایش سطح تراز آب تالاب انجام شده است و در ادامه افزود، انجام این اقدام بخشی از مطالبات و خواسته های دوست داران محیطزیست منطقه نیز بوده و انسداد خروجی های آب تالاب سبب خوشحالی دوست داران تالاب جوکندان به ویژه سمن ها و جوامع محلی شده است.
این گزارش می افزاید، تالاب جوکندان در زمره تالاب های کم عمق دریایی – ساحلی استان است که در حوزه شهرستان تالش قرار دارد و بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار است. آب این تالاب توسط سه زهکش تامین میشود و عمق متوسط آب آن حدود ۰/۴ متر است.
پایان پیام/