به گزارش گیل مانا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ توصیههایی جهت افزایش آگاهی برای پیشگیری از بروز بیماریهای رودهای به شرح زیر است:
۱. برای شستوشو، آمادهسازی و طبخ مواد غذایی از آب سالم استفاده نمایید.
۲. سبزیجاتی را که بهصورت خام مصرف میشوند، ابتدا با آب سالم بهخوبی بشویید و سپس با استفاده از مواد پاککننده و ضدعفونیکننده، آنها را سالمسازی کرده و پس از شستوشوی مجدد مصرف نمایید.
۳. از نوشیدن آب آشامیدنی غیرمطمئن جداً خودداری نمایید.
۴. در صورت عدم دسترسی به آب مطمئن، آن را به مدت ۳ دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمایید.
۵. خوراکیهای خام یا پختهای که توسط دستفروشان دورهگرد عرضه میشوند، بهداشتی نبوده و مصرف آنها جایز نیست.
۶. کاهو و سبزیجات خام ممکن است حاوی میکروب و تخم انگل باشند؛ بنابراین از مصرف کاهو و سبزیجات نشسته جداً خودداری کنید.
۷. از ریختن زباله در رودخانهها و معابر عمومی جداً خودداری نمایید.
۸. شستن دستها در موارد زیر ضروری است:
– پس از تماس با مواد غذایی خام و نشسته
– پس از رفتن به توالت
– پس از تماس با هر نوع مواد زائد
– پس از تعویض پوشک بچه
با رعایت این نکات، میتوانید از بروز بیماریهای رودهای پیشگیری کنید.
انتهای پیام