به گزارش گیل مانا، در سالهای اخیر اهمیت امید آفرینی در جامعه بارها و بارها از سوی مقام معظم رهبری به رسانهها، مسئولان و مردم تأکید شده است، امید یکی از ابزارهای مهم برای پیشرفت در جامعه محسوب میشود و هر زمان که یکی از افراد جامعه به ویژه جوانان دچار ناامیدی شوند روزنهای برای نفوذ دشمن فراهم میشود، هر کدام از افراد جامعه به نوبه خود برای تعالی آن جامعه نقش آفرینی میکنند و در زمانی که دچار یاس و ناامیدی شوند به مرور روند توسعه و پیشرفت در جامعه کاهش و ناهنجاری نمود مییابد.
از سوی دیگر دشمنان با بهرهگیری از ابزارهای مختلف در جنگ ترکیبی به دنبال تزریق ناامیدی در بین مردم به ویژه جوانان هستند. مقام معظم رهبری در بیانات ارزشمندشان در ۲۸ آبان ۱۴۰۱ در دیدار مردم اصفهان فرمودند: «امید مهمترین ابزار پیشرفت است و دشمن روی این متمرکز شده؛ دشمن از همهی توان دارد استفاده میکند برای القای ناامیدی، برای القای بنبست. یک جوانی هم که با مسائل دنیا آشنا نیست، گاهی میبینید تحت تأثیر قرار میگیرد، او هم مأیوس میشود؛ وقتی مأیوس شد، کار نمیکند. پیشرفت احتیاج دارد به امید.»
به عقیده روانشناسان، امید یکی از عوامل روانی است که نقش حمایتی در شرایط سخت و بحرانی زندگی انسان دارد. امید را میتوان یک مکانیسمی دانست که سازگاری انسان را از نظر عاطفی در زمان بحرانی شکل میدهد. امید میتواند این توان را به انسان دهد که در این مواقع به بن بستهای روانی نرسد و بتواند راهکارهایی را برای برون رفت از شرایط بحرانی ترسیم کند.
افزایش امید در بین افراد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان از طریق آموزش مهارتهای زندگی به منظور تحمل سختیها، کنترل خشم، اتخاذ تصمیم درست، تاب آوری، رسیدن به خودباوری و … میتواند یکی از راههای موثر برای رسیدن به امید و امید آفرینی در جامعه باشد.
لزوم ارتقاء سطح آگاهی و دانش عامل موثر در رشد سلامت روان جامعه
رئیس مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس گیلان در گفتوگو با گیل مانا، درخصوص همکاری بیشتر نهادهای مرتبط با سلامت روان و جامعه، اظهار کرد: همکاری تمام نهادها در آموزشهای مهارتی برای پیشگیری از انواع آسیبها در بعد فردی، خانوادگی و اجتماعی و ارتقاء سطح آگاهی و دانش میتواند به پیشرفت و رشد سلامت روانشناختی و اجتماعی کمک شایانی نماید.
سرهنگ حسین خندان کوچکی درخصوص تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای افزایش امید به زندگی در جامعه، اظهار کرد: مرکز مشاوره و دوایر مشاوره کلانتریهای سطح استان با ارائه خدمات تخصصی مشاورهای به مراجعان، استفاده از توان روانشناسان، مشاوران و مددکاران اجتماعی پلیس در قالب ارائه خدمات مشاوره فعال در مناطق پرخطر و آموزش مهارتهای زندگی، نحوه حل مشکلات بین فردی و تعارضات خانوادگی نسبت به انجام این مهم تلاش داشته است.
رئیس مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس گیلان افزود: از آنجایی که امروزه فضای مجازی یکی از بسترهای مهم برای تولید احساس امنیت و یا ناامنی در جامعه تلقی میشود، در شرایط فعلی، افراد زیادی با اهداف مختلف و در خیلی از موارد بدون آگاهی و شناخت کافی، آموزشهای غیر علمی را در این فضا منتشر میکنند که خود پیامدهای مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی برای مخاطبین و جامعه داشته و آنها را بیشتر در معرض رفتار مجرمانه و آسیبهای روانی – اجتماعی و احساس نا امیدی قرار میدهد.
سرهنگ خندان کوچکی تاکید کرد: در شرایط فعلی، حضور موثر و فعال با نگاه علمی و کارشناسی در فضای مجازی برای پلیس یک ضرورت همگانی محسوب میشود، اهمیت این فضا، در کلام و فرامین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مکررا مورد تاکید قرار گرفته است.
سرهنگ خندان کوچکی افزود: در این خصوص مرکز مشاوره معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گیلان در راستای انجام وظایف ذاتی خود که کمک به پیشگیری از بروز رفتار مجرمانه، آگاهی بخشیدن به جامعه و افزایش احساس امید به زندگی است، برای تولید محتوی موثر و مفید در قالب فیلمهای کوتاه آموزشی، پیام مشاوره، مطالب آموزشی،پادکست و در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی اقدام میکند.
خانواده مهمترین نهاد رشد ساختار شخصیت سالم و ناسالم بودن یک فرد
وی با بیان اینکه خانواده نخستین و مهمترین مکان پرورش و رشد افراد است که ساختار شخصیت سالم و ناسالم بودن یک فرد در آن جا نهادینه میشود، تاکید کرد: بنابراین خانواده اصلیترین و مهمترین نقش را در سلامت و یا آسیبپذیری افراد و سپس بعد از مراحل کودکی و ورود به مدرسه مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی به ترتیب بیشترین اثرگذاری را دارد. رئیس مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس گیلان، همکاری بیشتر نهادهای مرتبط با سلامت روان و جامعه را در خصوص آموزشهای مهارتی برای پیشگیری از انواع آسیبها در بعد فردی، خانوادگی، اجتماعی و ارتقاء سطح آگاهی و دانش برای پیشرفت و رشد سلامت روانشناختی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت دانست.
لزوم آموزش معیارهای انتخاب همسر برای نوجوانان و جوانان
سرهنگ خندان کوچکی، لزوم مشاوره قبل از ازدواج، آموزش معیارهای انتخاب همسر برای نوجوانان و جوانان، تاکید به والدین برای تربیت و آموزش صحیح فرزندان به منظور آمادهسازی آنان برای زندگی مشترک و آگاهسازی پیرامون مشکلات مربوط به زندگی مشترک، برگزاری برنامههای آموزشی در رابطه با مسئله پوشش و رعایت حجاب زنان در اجتماع با بیان اثرات سوء عدم رعایت آن، آگاهسازی خانوادهها بهویژه والدین از طریق حضور موثر در جلسات اولیاء و مربیان به منظور بیان اهمیت رعایت هنجارهای اجتماعی، تعامل و توجه به نقش اثرگذاری رسانهها و الگوپذیری جوانان و نوجوانان از برنامههای صدا و سیما، آموزش والدین در زمینه دادن مسئولیتهایی در حد توانایی فرزندان و جلوگیری از تماشای برنامههای تلویزیونی خشن و یا نمایش رفتار پرخاشگرانه والدین را برخی از مهمترین عوامل برای کاهش ناهنجاری اجتماعی و افزایش امید به زندگی در جامعه برشمرد.
بهرهمندی بیش از ۲۲ هزار گیلانی از خدمات مشاورهای پلیس
وی درباره عملکرد مرکز مشاوره و دوایر مشاوره کلانتریها در ۱۰ ماهه سالجاری، خاطرنشان کرد : تعداد ۲۲ هزار و ۷۰۱ نفر برای دریافت خدمات مشاورهای به مرکز مشاوره و دوایر مشاوره کلانتریها مراجعه کردند که از این تعداد ۱۳۰۴۰ مورد خود معرف، ۷۲۰۲مورد پرونده قضایی و ۲۴۵۹ نفر نیز به مرکز مشاوره معاونت اجتماعی مراجعه کردند که با تلاش کارشناسان مشاوره پلیس، ۷۰درصد از پروندههای ارجاعی به دوایر مشاوره منجر به صلح و سازش شده است.
ارائه خدمات مشاورهای توسط سامانه تلفنی پلیس پاسخگو
رئیس مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس گیلان سامانه تلفنی پلیس پاسخگو با شماره ۰۹۶۵۸۰ آماده ارائه انواع خدمات مشاوره تلفنی در زمینههای خانوادگی، روانشناختی، ازدواج، تربیتی، تحصیلی و …به شهروندان است و مرکز و دوایر مشاوره کلانتریهای سطح استان همه روزه به جز روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات مشاورهای در زمینههای مختلف به شهروندان هستند.
سرهنگ خندان کوچکی راه ارتباط شهروندان ساکن در شهر رشت را از طریق مراجعه به مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره آرامش انتظامی استان به نشانی رشت، ابتدای بلوار شیون فومنی، روبروی ورزشگاه ۶ هزار نفری، مرکز مشاوره آرامش، طبقه سوم و یا تماس با شماره ۲۱۸۲۴۱۰۰ اعلام کرد و گفت: شهروندان رشتی میتوانند از خدمات مشاوره روانشناختی و غیره به صورت رایگان بهرهمند شوند.
گزارش از مریم روشندل
انتهای پیام