به گزارش گیل مانا، حمزه عشوری امروز در جمع خبرنگاران از افزایش چشمگیر جمعیت جوجهآور کشیم بزرگ در تالاب انزلی خبر داد و اظهار کرد: برآوردهای اولیه حاکی از افزایش چشمگیر تعداد آشیانههای پرنده آبزی کشیم بزرگ است.
وی افزود: با هدف سرشماری جمعیت پرندگان آبزی جوجهآور در تالاب انزلی یک سرشماری جامع در دهه آخر اردیبهشت ماه که همزمان با اوج دوره جوجهآوری این پرندگان آبزی در تالاب است، انجام می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تاکید کرد: صیادان، قایقرانان و گردشگران تالاب انزلی باید از نزدیک شدن به آشیانه این پرندگان خودداری کنند زیرا شدت امواج آب متاثر از حرکت قایقهای موتوری میتواند آشیانه این پرندگان را تخریب نماید، همچنین حضور افراد با قایقهای موتوری در نزدیکی محل آشیانه میتواند موجب شود تا این پرندگان آشیانه را برای مدتی ترک کنند، در نتیجه فرصتی برای پرندگانی همچون کلاغ، زاغی و سنقر تالابی فراهم میشود تا تخم یا جوجههای آنها را از آشیانه بربایند.
آشیانه سازی ۵۰۰جفت انواع حواصیل در قلم گوده انزلی
عشوری اضافه کرد: سرشماریهای اولیه در توده جنگلی قلم گوده تالاب انزلی نیز نشان میدهد حداقل ۵۰۰ جفت انواع حواصیل روی درختان در این جزیره در حال آشیانهسازی هستند. این پرندگان شامل حواصیل شب، اگرت کوچک و گاوچرانک میباشند.
وی خاطر نشان کرد: کارشناسان این اداره کل پیش بینی میکنند جمعیت جوجهآور این حواصیلها که از پرندگان حمایت شده ایران هستند در این منطقه به چندین هزار جفت و تعداد گونههای جوجهآور نیز در هفته های آتی افزایش خواهد یافت.
این گزارش میافزاید، تالاب بین المللی انزلی از جمله تالابهای دریایی-ساحلی ایران است که در کنار ارزش و اهمیتاش برای زمستان گذرانی پرندگان، مهمترین زیستگاه جوجهآوری پرندگان آبزی در استان گیلان است.
پایان پیام/