به گزارش گیل مانا، گیلان، استانی با تلفیق عجیبی از تاریخ، طبیعت و فرهنگ که رویای گردشگران است.
نوار شمالی ایران را استانهای هم مرز با دریای خزر در برگرفته است؛ استانهایی که در سایهسار درختان سرسبز و کوهپایههای جنگلی به حیات خود ادامه میدهند. طبیعتی بینظیر جای جایشان را پوشانده و ممکن است شما را از تماشای تاریخ بازدارند. منطقهای که همچون رنگین کمان، دیدنیهای هفت رنگی را به نمایش میگذارد؛ دلت که بگیرد میتوانی راهی جنگلهایش شوی و یا در ارتفاعاتش دست به آسمان برسانی؛ شاید هم هوس شنیدن موسیقی امواج دریا تو را به ساحل دریای خزر بکشاند.
جغرافیا: این استان، از شمال به دریای کاسپین و کشور آذربایجان، که از طریق آستارا با آن دارای مرز بینالمللی است، از غرب به استان اردبیل، از جنوب به استان زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود میشود.
جمعیت: گیلان دهمین استان پرجمعیت و دومین استان پرجمعیت شمال ایران پس از استان مازندران است. تعداد ۲,۵۳۱,۰۰۰ نفر در گیلان زندگی میکنند.
دین و مذهب: اکثر ساکنان گیلان مانند دیگر ایرانیان شیعهاند که در میان تالشها، به ویژه در مرکز و شمال تالش، تعدادی سنی شافعی وجود دارد.
آب و هوا: طبیعت گیلان، پوشیده از جنگل با آبوهوای معتدل و مرطوب است. این استان شامل مناطق سرسبز شمالغربی رشتهکوه البرز و بخش غربی کرانههای جنوبی دریای کاسپین است.
نژاد و زبان: ساکنان این خطه بیشتر تالش و گیلکاند. در گیلان مردمان از نظر گویش به زبانهای گیلکی، تالشی، تاتی و تعداد کمی هم به زبان کردی با هم سخن میگویند. ترکی آذربایجانی و برخی گویشهای کولی (با منشأ هندی) نیز در این استان مشاهده میشود.
اقتصاد: کشاورزی، دامداری، صیدماهی و پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم پایههای اقتصادی گیلان را تشکیل میدهند. کشت برنج و چای در لاهیجان و رودسر، کشت زیتون در رودبار، صید ماهی در بندر آستارا، بندر کیاشهر و بندرانزلی، پرورش زنبور عسل در اشکور بالا و پایین، عمارلو، دیلمان، آستارا و تالش و دامداری مناطق کوهپایهای انجام میشود. گندم و جو، بادام زمینی، توتون و فندق نیز از دیگر محصولات کشاورزی در گیلاناند.
در زمینه صنعت کارخانههای برنجکوبی در همه جای گیلان، کارخانههای چای در لاهیجان، لنگرود و فومنات، کارخانههای روغن پیرامون رودبار، کارخانههای فرآوری ماهی و خاویار در انزلی، کارخانههای ابریشم، تنباکو و لبنیات در رشت فعال هستند. بهره برداری از چوب جنگلهای انبوه غرب گیلان و یک کارخانه کاغذسازی نیز در گیلان وجود دارد. در ۱۲ کیلومتری جنوب رشت، شهر صنعتی رشت، یکی از پنج شهر صنعتی بزرگ ایران با ۲۸۰ واحد صنعتی قرار گرفته است.
وجود نیروگاههای بادی منطقه رودبار و منجیل که از بزرگترین مزارع بادی ایران و خاورمیانه محسوب میشوند، تولید برق از منابع تجدیدپذیر را در این استان ممکن میکنند و حدود دو دهم درصد از کل تولید برق ایران را بر عهده دارد. همچنین صنایعدستی گیلان امروزه بخش خوبی از بازار را به خود اختصاص داده است. به دلیل وجود آثار طبیعی و تاریخی غنی و تلفیق این دو در کنار یکدیگر صنعت گردشگری نیز نقش مهمی را در اقتصاد این استان ایفا میکند.
انتهای پیام