به گزارش گیل مانا، دکتر هادی بابایی امروز ۱۶ فروردین ماه با اشاره به پایان طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی فرآورده های خام دامی ویژه ماه مبارک رمضان و عید نوروز سال ۱۴۰۴، عملکرد این اداره کل را تشریح کرد.
وی با قدردانی از تلاشهای بازرسان بهداشتی دامپزشکی و ناظرین شرعی، افزود: با توجه به افزایش تقاضا و مصرف فرآوردههای خام دامی در ایام ماه مبارک رمضان و ایام نوروز احتمال بروز برخی تخلفات اجتناب ناپذیر است، اما اطمینانبخشی به مردم و حفظ سلامت جامعه، در اولویت برنامه های سازمان دامپزشکی بوده و در این زمینه هیچگونه مسامحهای صورت نخواهد پذیرفت.
وی با اشاره به رسالت دامپزشکی در تأمین غذای سالم از مزرعه تا سفره گفت: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی فرآورده های خام دامی از تاریخ یازدهم اسفند ماه سال گذشته تا یازده فروردین ماه سال جاری در این استان اجرا و در جریان این طرح، ۷ هزار و ۳۸۶ مورد بازدید از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان انجام شد که طی این بازدید ها ۱۵ هزار و ۸۹۲ کیلو گرم فرآورده از چرخه مصرف غذایی انسانی خارج شده است.
وی افزود: در این طرح ۶۲ پرونده تخلف بهداشتی از واحدهای عرضه فرآوردههای خام دامی به مراجع قضایی ارجاع شد.
بابایی در بخش دیگری از صحبتهایش به نظارت بهداشتی بر تأمین گوشت سالم در کشتارگاههای صنعتی استان تأکید کرد و گفت : ۲۰ هزار و ۲۲۳ رأس دام سبک طی انجام این طرح در کشتارگاههای استان کشتار و بیش از ۴۴۶ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شده است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان افزود: ۹ هزار و ۹۳۲ رأس دام سنگین نیز در این مدت در کشتارگاههای صنعتی دام استان گیلان کشتار و ۲۲۶۸ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شده است.
وی اضافه کرد: از ابتدای اجرا تا پایان این طرح مقدار ۲۳ هزار و ۵۹ تن گوشت مرغ تولید شده و این میزان گوشت سفید از کشتار ۱۲ ملیون و ۳۳۱ هزار و ۴۷۰ قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور استان استحصال شده است.
بابایی ادامه داد: ۳۴ اکیپ سیار و ثابت متشکل از ۱۸نفر دکتر دامپزشک، ۲۴نفر بازرس گوشت و ۱۷ ناظر شرعی در این مدت وظیفه بازرسی بهداشتی از ۵۶۴۵ مرکز تولید، توزیع، حمل و عرضه فرآوردههای خام دامی استان را برعهده داشتند.
این مقام مسئول در پایان با تأکید بر استمرار نظارتهای بهداشتی و شرعی در تمامی ایام سال، از شهروندان خواست تا ضمن رعایت اصول بهداشتی، فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و دارای مجوز دامپزشکی تهیه نمایند و هرگونه موارد مشکوک یا تخلف بهداشتی را به ادارات شهرستانی تابعه و یا شماره تلفن ۱۵۱۲ گزارش کنند.
انتهای پیام