• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Thursday - 9 January - 2025
0
در جلسه شورای اداری استان و با حضور رئیس قوه قضائیه و استاندار گیلان مطرح شد؛

حل مشکل ۶۳ ساله روستائیان حاشیه تالاب انزلی و رودخانه سپیدرود

  • کد خبر : 12889
  • 19 دی 1403 - 17:14
حل مشکل ۶۳ ساله روستائیان حاشیه تالاب انزلی و رودخانه سپیدرود
اصلاح سند اراضی مردم ساکن روستاهای حاشیه تالاب انزلی و رودخانه سپیدرود و ارائه راهکار جهت رفع مشکل ممنوعیت صدور پروانه ساختمانی برای اراضی روستایی دارای اسناد عادی از دستاوردهای این سفر است.

به گزارش گیل مانا، هادی حق‌شناس استاندار گیلان امروز ۱۹ دی ماه در جلسه شورای اداری استان گیلان با حضور رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه گیلان جزو چهار استان برخوردار در مرز ریلی، دریایی، زمینی و هوایی است، اظهار کرد : این استان در کریدور شمال جنوب واقع شده و ظرفیت‌های زیادی برای توسعه همه جانبه دارد.

وی اشاره به اینکه قدمت بندرانزلی به یکصد سال قبل بازمی‌گردد، افزود: پسماند صنعتی، کشاورزی و انسانی باعث آسیب جدی به تالاب انزلی شده به طوریکه که در تلاش هستیم با کمک دستگاه‌ها و دولت برای رفع و کاهش معضلات آن اقدام کنیم.

استاندار گیلان با بیان اینکه یکی از دلائل خشک شدن دریاچه ارومیه نرسیدن آب به این دریاچه بود، افزود: یکی از مشکلاتی که امروز برای تالاب انزلی به وجود آمده به دلیل نرسیدن آب به این تالاب است که تالاب نیز موجب رسوب شد و امروز به عنوان یک معضل برای این استان تبدیل شده است و باید با ایجاد تصفیه خانه‌ها جلوی ورود فاضلاب به تالاب گرفته شود.

حق‌شناس با بیان اینکه میانگین اجرای تصفیه خانه در کشور ۶۶ درصد بوده اما در گیلان ۲۶ درصد است، تصریح کرد: محصولات چای و مرکبات در گیلان به دلایل مختلف مقرون به صرفه نیست و به دلیل سیاست‌های غلط پولی در دولت‌ها و تورم‌های ۲ رقمی که تولید را گران کرد، آسیب دیدند و یک اثر منفی بلندمدت بر کشاورزان گذاشت و کم کم کشاورز به این نتیجه رسیده که فروش زمین به نفع اوست و به سراغ تولید نمی‌رود.

وی با بیان اینکه شدیدا با تغییر کاربری‌ها مخالف هستیم، گفت: وقتی کشاورز برای تامین معیشت خود دچار مشکل است ناچارا با پرداخت تخلف به طریقی به دست به فروش و تغییر کاربری زمین کشاورزی می‌زند که لازم است سیاست‌های پولی و ملی و بودجه‌ای را فراهم کنیم که تورم یک رقمی و تولید رشد کند که به این واسطه مشکلات مردم نیز حل می‌شود.

استاندار گیلان با بیان اینکه بخش صنعت گیلان نیز مانند مباحث کشاورزی دارای مشکلاتی است، افزود: برای حل مشکلات این بخش، ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه و دستگاه‌ها ورود می‌کنند اما مهم این است که مشکلات مردم حل شود، از طرفی بانک‌ها به هر دلیلی براساس قواعد خودشان می‌گویند نه تنها تسهیلات پرداخت نمی‌کنیم بلکه ادعای مالکیت کارخانه هم می‌کنند.

حق‌شناس با اشاره به وجود ۲۵۰۰ واحد تولیدی در گیلان بیان کرد: طبق آمارها، هشت درصد از این واحدها تحت مالکیت بانک‌ها قرار دارند که این وضعیت باعث بروز مشکلاتی شده و منجر به تعطیلی کارخانه‌ها می‌شود، به همین دلیل نباید به بهانه بدهی بانکی، واحدهای تولیدی را از بین ببریم، بنابراین، انتظار دارم که در سطح ملی و از سوی سران سه قوا به این مسئله توجه شود.

وی بنگاه‌داری بانک‌ها را یک آفت برای کشور دانست و افزود: ارزش دارایی کارخانه‌ای مانند سیمکو به سه هزار میلیارد تومان می‌رسد، اما به دلیل ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی معوقه، تا مرز تعطیلی پیش رفتیم، با این حال، مانع این اتفاق شدیم و برای حل مشکلات باید یک رویه هماهنگ در استان و حتی در کل کشور ایجاد کنیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://gilmana.ir/?p=12889

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.