به گزارش گیل مانا، دکتر گیتی ایزدی پور امروز ۱۸ آذر ماه اظهار کرد: توجه ویژه به میزان مشارکت بانوان برای اهدای خون، یکی از سیاستهای راهبردی سازمان انتقال خون است که پویش نذر خون مهر فاطمی نیز بر این اساس راهاندازی شدهاست.
وی با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار بانوان در ترویج فرهنگ اهدای خون اضافه کرد: اگر یک زن در خانواده به جمع اهداکنندگان خون بپیوندد، این عمل انساندوستانه در بین دیگر اعضای خانواده و جامعه فرهنگ سازی میشود.
وی بیان کرد: بر این اساس پویش مهر فاطمی با هدف ایجاد انگیزه و اطلاع رسانی اهمیت اهدای خون بانوان از پانزدهم آذر سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تا دوم دی روز ولادت آن امام در پایگاههای انتقال خون سراسر استان راهاندازی شدهاست.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان ابراز امیدواری کرد تا بانوان گیلانی با پیوستن به پویش نذر خون مهر فاطمی،سهم خوبی در افزایش اهدای خون کشور و استان داشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت بانوان در کار انساندوستانه اهدای خون اضافه کرد: از مجموع اهداکنندگان خون در گیلان، ۹۶ درصد آقایان و چهار درصد بانوان هستند از اینرو به مشارکت بیشتر بانوان برای اهدای خون نیاز است.
دکتر ایزدی پور اظهار کرد: خونگیری از آقایان و بانوان با توجه به هموگلوبین و شرایط بدنی آنان انجام می شود و پزشک انتقال خون همه شرایط را برای اهداکنندگان در نظر میگیرد تا لطمه ای متوجه آنان نباشد؛ ضمن اینکه همه افراد اعم از اهداکننده بار نخست تا بیش از ۱۰۰ بار، برای هر دفعه اهدای خون مشاوره میشوند.
وی با بیان اینکه بانوان باید این باور غلط که اهدای خون تنها برای آقایان است را کنار بگذارند، افزود: هر بانوی سالم و دارای شرایط اهدای خون میتواند هر چهار ماه یک بار، خون اهدا کند.
مراکز انتقال خون گیلان در رشت؛ میدان فرهنگ خیابان آزادگان جنب بانک کشاورزی کوچه اهدای خون، لاهیجان خیابان امام خمینی جنب بیمارستان۲۲ آبان، رودسر خیابان انقلاب جنب بیمارستان شهدا، بندرانزلی خیابان ۳۰ متری جنب دانشگاه بینالملل علوم پزشکی، فومن خیابان شهید بهشتی، جنب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، تالش خیابان شهید بهشتی جنب اداره ارشاد، آستارا خیابان حکیم نظامی، جنب بیمارستان شهید بهشتی سابق، لنگرود خیابان شریعتی جنب مرکز بهداشت، صومعهسرا خیابان امام خمینی (ره) روبروی اداره ورزش و جوانان و رودبار ورودی این شهر فعال است.
با اهدای یک واحد خون میتوان جان سه نفر را نجات داد. از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته میشود که در جراحیها کاربرد دارد، پس از آن پلاکت گرفته میشود که به مصرف بیماران سرطانی میرسد، پلاسمای خون نیز در بیماران کبدی و سوختگی استفاده میشود.
حداکثر سن برای اهدای خون ۷۰ سال و برای نخستین اهدای خون ۶۵ سال است؛ بیان کرد: سن اهداکنندگان خون باید بیش از ۱۸ سال و وزن آنان بالای ۵۰ کیلوگرم باشد؛ ضمن اینکه اهداکنندگان در مراجعه نخست باید حتما کارت ملی و اهداکننده مستمر، کارت شناسایی معتبر همراه داشته باشد.
انتهای پیام