به گزارش گیل مانا، صالح محمدی کیوی را یکی از محصولات باغبانی با ارزش در استان گیلان دانست و اظهار کرد: این محصول ارزآوری بسیار بالایی دارد و شاهد اثرگذاری تولید آن بر بهبود وضعیت اقتصاد منطقه و اشتغال خانوارهای کیوی کار در غرب و شرق استان هستیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای توسعه هدفمند و متوازن تولید کیوی، افزود: گیلان ۷۵۰۰ هکتار باغ کیوی دارد و ۸۳ هزار و ۵۰۰ بهره بردار به کشت این محصول مشغول هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، ایران را کشور چهارم در تولید کیوی دانست و تصریح کرد: تولید کیوی در استان های گیلان، مازندران و بخشی از گلستان انجام می شود؛ دسترسی به بازارهای هدف از جمله اتحادیه اوراسیا شرایط را مهیا کرده تا راحت تر بتوانیم این محصول با ارزش را هم تولید و هم به مقاصد صادراتی ارسال کنیم.
محمدی با اشاره به صادرات کیوی ایران به ۲۵ کشور جهان، تاکید کرد: پیش بینی می شود امسال ۱۹۵ هزار تن کیوی از باغات گیلان برداشت شود و تا امروز ۱۳۵۰ تن آن را به کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و هندوستان صادر شده است.
وی از راه اندازی میز تخصصی کیوی در سازمان جهاد کشاورزی استان با حضور باغداران و صاحبان صنایع و تجار و اساتید دانشگاه و سردخانه داران و سورتینگ داران جهت تکمیل زنجیره ارزش این محصول خبر داد و خاطرنشان کرد: صادرات کیوی از ۱۵ مهرماه انجام می شد، اما با توجه به شرایط تغییر اقلیم و افزایش دما و با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان توسعه تجارت برای سومین سال متوالی تاریخ آغاز صادرات کیوی را به اول مهرماه منتقل کردیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه یک درصد سهم تجارت جهانی کیوی را داریم، گفت: سال گذشته ۲۱۸ هزار تن صادرات کیوی داشتیم؛ ارزش اقتصادی این محصول در سال جاری ۱۰ هزار و ۷۲۵ میلیارد تومان خواهد بود که تاثیر بسزایی در اقتصاد کشاورزی استان که اقتصاد سبز است، خواهد داشت.
وی عمده باغات کیوی استان را در شهرستان های تالش، رضوانشهر، آستارا و رودسر دانست و با اشاره به کشت پراکنده کیوی در سایر مناطق استان، تصریح کرد: بافت خاک کیوی باید سبک باشد و لذا کشت این محصول در مناطق آبرفتی مناسب است.
محمدی ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تن از محصول کیوی تولید شده در سال جاری را صادراتی دانست و افزود: صادرات کیوی متناسب با استانداردهای کشورهای هدف انجام می شود. البته باغداران کیوی در استان غالبا از روش های علمی برای تولید محصول استفاده می کنند، زیرا مقصد این محصول عمدتا صادراتی است و باید با استانداردهای حفظ نباتات کشورهای هدف از جمله نوع سم و کود سازگار باشد.
وی با تاکید بر لزوم مبارزه بیولوژیکی با آفات کیوی، بیان کرد: تولید نهال های شناسنامه دار کیوی در دستور کار است؛ همچنین به باغداران توصیه می شود حتما کد «QR» را داشته باشند که خواسته کشورهای مقصد صادرات است.
انتهای پیام