به گزارش گیل مانا، آیتالله «رضا رمضانی» شامگاه پنجشنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۳ در مراسم اختتامیه سومین دوره طرح اندیشه تمدنساز ویژه اساتید دانشگاه گیلان که در مجتمع شهید مطهری بندرانزلی برگزار شد، اظهار کرد: نگاه ما نسبت امام حسین (ع) نباید قشری و صنفی باشد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه امام حسین (ع) نه فقط الگوی شیعیان بلکه میتواند الگوی کل موحدان عالم و بشریت باشد، تصریح کرد: نگاه کلامی با نگاه فقهی در این زمینه مقداری تفاوت دارد.
وی ادامه داد: در نگاه کلامی ما میگوییم امام انسانها و جنّیان است اما در نگاه عملیاتی ما امام حسین (ع) را مختص خود میدانیم.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه هر کسی بر اساس فهم، درک و نگاه خود از حوزههای اعتقادی میتواند بهره بگیرد، اضافه کرد: شیعیان چون امام را معصوم میدانند نگاهشان مقداری جامعتر است و ما سه نوع مرجعیت علمی، مرجعیت معنوی و مرجعیت سیاسی داریم.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه پرداختن به بحثهای قرآنی هنر خاص میخواهد که شخصیت مقام معظم رهبری با مبانی کلامی و نسبت به حوزههای فلسفی آشنایی خاص و کامل دارند، ابراز کرد: مقام معظم رهبری در سال ۱۳۵۳ با برداشت از آیات قرآنی منظومه فکری را ارائه دادند که با داشتن این منظومه فکری جامعه به سمت تحول میرود. از این منظومه فکری به تمدن اسلامی تعبیر میکنیم.
وی ادامه داد: در تمدن اسلامی نیاز به فکر و اندیشه داریم و اگر در حوزههای مختلف حرفی برای گفتن نداشته باشیم نمیتوانیم نرمافزار تمدن اسلامی را خوب معرفی کنیم.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه تمدن اسلامی نیاز به سختافزار دارد که همان حاکمیت و حکومت است، خاطرنشان کرد: هنرمندی امام خمینی (ره) این بود که بحث ولایتفقیه را در نجف به صورت مستقل احصا و در ذیل بحث امامت آوردند.
وی تاکید کرد: مباحث دینی در حوزههای مختلف گسترش پیدا میکند و بحث نبوت در کتب فلسفی مفصل آمده ولی در بحثهای کلامی کمتر بحث شده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در طرح کلی اندیشه اسلامی به حوزه نبوت بیشتر پرداختند، اضافه کرد: مقام معظم رهبری اثبات میکند تا روز قیامت به شریعت نیاز داریم چون عقل نمیتواند مجموعه قوانین مربوط به حیات انسان را فراروی انسان قرار دهد.
وی افزود: طبق نظر مقام معظم رهبری در تمدن اسلامی نیاز به شریعت و قوانین اسلامی داریم.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه عدهای در گذشته میگفتند قرآن قانون نیست و امروزه نیز روشنفکران قائل به این هستند که بخشی از قرآن مانند مقاومت و جهاد باید کنار گذاشته شود، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در مورد قرآن میگویند: «قرآن برنامه به هم پیوسته است» و از خود آیات قرآن در این زمینه استفاده کردند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به معنای واقعی کلمه یک متفکر و اندیشمند دینی هستند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه حدود ۳۰۰ آیه در قرآن کریم به مباحث علمی اشاره دارد، اظهار کرد: برای اینکه یک انسان بخواهد تربیت شود باید ایمان به عالم غیب و عالم شهادت داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه عقل انسان حکم میکند که باید با دین خدا، پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) ارتباط داشته باشیم، افزود: فقه مسیر زندگی و بایدهایی که در آن مصلحت و نبایدهایی که در آن مفسده است را برای ما مشخص میکند.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه نماز در اصلاح جامعه در مسیر تمدن اسلامی اثرگذار است و میتواند اثر اجتماعی داشته باشد، اضافه کرد: ایمان باعث میشود با عالم غیب ارتباط پیدا کنیم و پیامبر الهی راه را به انسان نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: نباید از نماز و روزه و امر به معروف و نهی از منکر فاصله بگیریم و عقل در شناخت به معروفها به ما کمک میکند.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با تاکید بر اینکه قرآن دو زبان مکالمه و زبان فهم دارد که زبان فهم قرآن عقل و فطرت است، ابراز کرد: قرآن یک کتاب فراعصری و فرازمانی میباشد چرا که زبان آن زبان عقل و فطرت است.
پایان پیام/