• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
4

نگاه احترام‌آمیز به طبیعت از آموزه‌های مادران در جامعه است

  • کد خبر : 7318
  • 09 دی 1402 - 15:44
نگاه احترام‌آمیز به طبیعت از آموزه‌های مادران در جامعه است
رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست گیلان درباره نقش بانوان در حفاظت از محیط زیست، گفت: خانواده و به‌ویژه مادران نقش محوری در آموزش و فرهنگ‌سازی آموزه‌های زیست محیطی به فرزندان خود ایفا می‌کنند.

به گزارش گیل مانا؛ الهه کلانتری، رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست گیلان در گفت‌وگو با ایکنا از استان، با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل محیط زیست گیلان در راستای توانمندسازی زنان به‌ویژه زنان خانه‌دار در استان، اظهار کرد: دوره‌های گوناگون آموزشی شامل آشنایی با انواع آلاینده‌های خانگی و شیوه‌های مدیریت آنها، آشنایی با زباله‌های خشک و تر و چگونگی تفکیک آنها و تهیه کمپوست و آشنایی با شیوه‌های مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبداء برگزار کرده است.

وی افزود: شیوه‌های آموزش حفاظت از محیط زیست به کودکان و آشنایی با تالاب، چالش‌ها و راهکارهای حل معضلات آن و غیره از جمله عناوین کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی بوده که در استان به‌ویژه خانه‌های محیط زیست برگزار شده است.

مشاور امور بانوان و خانواده اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان درباره نقش بانوان در حفاظت از محیط زیست، گفت: خانواده و به‌ویژه مادران نقش محوری در آموزش و فرهنگ‌سازی آموزه‌های زیست محیطی به فرزندان خود ایفا می‌کنند و پایه و اساس هرگونه شکل‌گیری شخصیت، رفتار و منش و اخلاق زیست محیطی در خانه و توسط مادران در کودکان ایجاد می‌شود.

*حضور مادران شهدا در فعالیت‌های زیست محیطی

کلانتری، نگاه احترام‌آمیز به طبیعت، صرفه‌جویی در مصرف و قدرشناسی از مواهب طبیعی و خدادادی را آموزه‌هایی برشمرد که مادران در خانه می‌توانند به فرزندان خود بیاموزند.

وی افزود: با توجه به نقش کلیدی بانوان در آموزش، فرهنگ‌سازی، تبیین و گسترش اخلاق زیست محیطی در میان نسل امروز و فردا از جمله برنامه‌هایی که به منظور گرامیداشت روز زن در تمامی ادارات تابعه و در فضای خانه‌های محیط زیست در دستور کار قرار گرفته عبارتند از آموزش اصلاح الگوی مصرف و استفاده صحیح از منابع زیست محیطی و ترویج سبک زندگی محیط زیستی ایرانی و اسلامی و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با همکاری تشکل‌های مردم نهاد محیط زیستی، واحد بسیج خواهران و ستاد امر به معروف و نهی از منکر در استان است.

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست گیلان در خصوص نقش مادران شهدا در ترویج فرهنگ محیط زیستی، بیان کرد: قاعدتاً مادران بزرگوار شهدا به عنوان الگوی صبر و استقامت در جامعه همیشه مطرح بوده و سرمشقی برای همه آحاد جامعه در رفتار و عمل هستند.

کلانتری با بیان اینکه حضور ارزشمند این عزیزان در فعالیت‌های زیست محیطی نیز می‌تواند جلوه‌ای دیگر از رشادت، مسئولیت و علاقه‌مندی به این مرز و بوم باشد، گفت: امید است این الگوهای برجسته راهنمای عمل ما در دنیای امروز و فردا باشند و ما نیز رهروی شهدای عزیزمان باشیم.

وی درباره توسعه پایدار تصریح کرد: وقتی توسعه پایدار به میان می‌آید از توسعه‌ای صحبت می‌کنیم که مسائل اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی را شامل می‌شود؛ از آنجا که یکی از شاخص‌های تأثیرگذار بر روی مشارکت اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی زنان آموزش و توانمندسازی آنان است، هر اندازه بانوان جامعه ما آگاه‌تر باشند، هم حضور فعال‌تر و اثربخش‌تری در جامعه دارند و هم می‌توانند به عنوان یک نیروی محرکه قوی در اجتماع، محیط حضور داشته و نقش پررنگی در آموزش نسل آینده ایفا کنند.

*بانوان گیلانی نقش گسترده‌ای در حفاظت از تالاب‌ها دارند

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست گیلان افزود: خوشبختانه تعدادی از سازمان‌های مردم نهاد با محوریت زنان و جوانان در استان مشغول به فعالیت هستند که البته برطبق شرح وظایف و اهداف همگی این سازمان‌ها آموزش و فرهنگ‌سازی در حوزه زنان، کودکان و خانواده از جمله اولویت‌های مهم تلقی می‌شود.

کلانتری تصریح کرد: از آنجا که سمن‌ها نهادهایی غیر دولتی و غیر انتفاعی محسوب می‌شوند و از بستر جامعه مردمی و محلی شکل یافته‌اند بر مسائل و چالش‌های گوناگون علی الخصوص دغدغه‌های زیست محیطی منطقه و یا محله خود اشراف کامل دارند و از طریق ارائه آموزش‌های گوناگون می‌کوشند تا با فرهنگ‌سازی در میان مردم بومی اثری ماندگار از خود برجای بگذارند.

وی در خصوص نقش بانوان در حفاظت از تالاب گفت: بانوان گیلانی از قدیم نقش گسترده‌ای در حفاظت از تالاب‌ها داشته‌اند که ردپای آنها را می‌توان در اقداماتی که در حوزه معیشت پایدار انجام داده‌اند مشاهده کرد؛ مواردی چون تهیه و تولید صنایع دستی، غذاهای محلی، مشارکت در بازارهای بومی و محلی و عرضه محصولات و غیره تنها بخش کوچکی از تلاش‌های بزرگ آنها برای گام برداشتن به سوی اهداف توسعه پایدار و حفاظت از تالاب‌ها علی الخصوص تالاب انزلی به شمار می‌آید.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://gilmana.ir/?p=7318

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.