به گزارش گیلمانا، حمزه عشوری با تاکید بر مشارکت همه ذی نفعان دولتی، غیردولتی و جوامع محلی در حفاظت و احیای تالابهای استان، اجرای برنامههای مشارکتی تدوین برنامه جامع مدیریت زیستبومی تالاب بینالمللی بوجاق را ضروری دانست.
وی با اشاره به اهمیت بالای تالاب خشکی دریایی بوجاق و نقش مهم آن در تامین معیشت پایدار برای جوامع محلی و حفاظت از تنوع زیستی منطقه، گفت: فرآیند تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب بین المللی بوجاق با حضور کلیه ذینفعان و دست اندرکاران دولتی و نمایندگان جامعه محلی در بندر کیاشهر آغاز شده و بخشهایی از این برنامه تدوین و مابقی در هفتههای آتی در قالب پنج گام و ۱۲ رویکرد تدوین میشود .
این مقام مسئول با بیان اینکه پارک ملی بوجاق، نخستین پارک ملی خشکی – دریایی کشور است، اظهار کرد: این پارک ملی با داشتن زیستگاههای متنوع همچون تالاب، دریا، مصب، رودخانه، علفزار و … هر ساله میزبان ده ها هزار پرنده مهاجر آبزی و کنارآبزی است. وی خاطر نشان کرد، تالاب بینالمللی بوجاق در زمره تالابهای دریایی – ساحلی است و در فهرست کنوانسیون رامسر به ثبت بینالمللی رسیده است.
عشوری در پایان با بیان اینکه تدوین این سند جامع برای تالاب بوجاق به سفارش اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان بعنوان کارفرما و توسط پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی به عنوان مجری تحت نظارت دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان با مشارکت همه ذی نفعان دولتی, غیردولتی، سمن ها و جوامع محلی در حال انجام است ، اظهار داشت : بکارگیری فرایندهای مشارکتی و مشورتی در تدوین و اجرای برنامه ها تضمین کننده حضور و نقش پذیری مردم و ارتقای مسئولیت پذیری اجتماعی در حفاظت و مدیریت تالابها در استان میباشد که اداره کل حفاظت محیطزیست استان گیلان تجربیات موفق خوبی در این زمینه در تالاب انزلی و امیرکلایه لاهیجان داشته است.
پایان پیام