به گزارش گیلمانا، سید شمس شفیعی در هفتاد و یکمین جلسه کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت با بیان اینکه اشتغال یک معضل جهانی و شاخصهای آن در کشور ما بالا است، اظهار کرد: ما از معدود کشورهایی هستیم که تورم دو رقمی داریم و دولت و بانک مرکزی در شرایط این چنینی با انقباض و انبساطهای مالی باید راهکارهایی برای مهار تورم ایجاد کنند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در موضوع تقویت تولید، راهکاری بود که مهار تورم و اشتغالزایی در پی داشت، گفت: باید از ظرفیت پیاده راه فرهنگی در این موضوع استفاده کرد و میتوان در یک سال که شامل ۵۲ هفته است، حداقل ۵۲ نمایشگاه با رویکردهای اقتصادی و اشتغالزایی در محل پیاده راه برپا کرد.
*جذب پیمانکار برای سرمایهگذاری در بخش اشتغال
در ادامه دیگر عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر رشت، با بیان اینکه ایجاد اشتغال وظیفه ذاتی دولت است، اظهار کرد: اشتغال لزوما نباید اداری یا وابسته به دولت باشد.
حسن کریمی کرنق اضافه کرد: آموزشگاههای فنی و حرفهای تنها میتوانند بخشی از این بار را به دوش بکشند و باید آموزشهای فنی و حرفهای شهر را توسعه داد.
وی با بیان اینکه میتوان با هماهنگی دستگاههای اجرایی با پیمانکاران و سرمایهگذاران در این حیطه همکاری کرد، افزود:افرادی که یک مهارت خاص داشته باشند چند گام در کاریابی از دیگر متقاضیان جلوتر هستند.
*اهمیت اشتغالزایی در صنعت ورزش
در ادامه اسدی، مشاور جلسه با بیان اینکه از اهمیت اشتغالزایی در صنعت ورزش نباید غافل بود و گفت: ورزشهای همگانی در سطح رشت ظرفیتهای کافی ندارد و شهرداری رشت از زمینهایی که در تمامی مناطق در اختیار دارد میتواند زیرساختهای ورزشی ایجاد کند.
*برندسازی برای محصولات مختلف گامی در توسعه اشتغال در شهر رشت
در ادامه زره پوش دیگر مشاور جلسه نیز در این رابطه اظهار کرد: در این سالها شاهد هستیم نسل نوجوان جامعه در یک چرخش معنادار از شغل پدران خود که عموما در ادارات دولتی و غیردولتی و ارگانهای مختلف اشتغال دارند به فضاهای الکترونیک و دیجیتال روی آوردهاند.
وی گفت: شغلهای مدرنی چون برنامه نویسی و استارتاپهای مختلف صنایع جدید اشتغالهایی هستند که در ایران و به خصوص شهر رشت همگام با بسیاری شهرهای جهان رو به رشد و توسعه و اشتغالزایی است و بدیهی است ایجاد زیر ساختها در این راستا میتواند منجر به سودآوریِ به روز برای جوانان شود.
وی با اشاره به اهمیت برندسازی برای محصولات مختلف که خاستگاه آنها شهر رشت است، گفت: بعنوان مثال صنایع دستی شهر رشت و از جمله صنعت رشتی دوزی با الحاق بارکد و اتیکت بر روی هر محصول میتواند شناسنامه دار شده و تبدیل به یک برندجهانی شود.
*ایجاد استارت آپهای ویژه نخبگان
ایوبی از دیگر مشاوران جلسه در بحث اشتغالزایی به اهمیت شرکتهای دانش بنیان تاکید داشت و پیشنهاد داد مجموعه شورا و شهرداری رشت ایجاد استارت آپهای ویژه نخبگان و دانشآموختگان ممتاز را مورد توجه قرار دهد.
وی ایجاد میدان عمل و اجرایی شدن ایدههای نخبگان را برای بهبود نرخ بیکاری و ایجاد اشتغالهای جدید شهر رشت موثر و قابل توجه ذکر کرد.
پایان پیام/