• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
4

رشت، شهر خلاقیت، هنر و خوراک‌شناسی + تصاویر

  • کد خبر : 2442
  • 17 تیر 1402 - 6:06
رشت، شهر خلاقیت، هنر و خوراک‌شناسی + تصاویر
رشت شهر نخستین‌ها، فرهنگ و هنر، خلاقیت، شهر باران‌های نقره‌ای، شهر خلاق خوراک‌شناسی و امروزه این شهر به یکی از قطب‌های کشاورزی، گردشگری و حتی صنعتی مشهور است.

به گزارش گیل‌مانا از رشت، مریم‌ روشندل _ شهرستان رشت در مرکز استان واقع شده که از شمال به دریای خزر و شهرستان انزلی، از جنوب به شهرستان  رودبار، از شرق به شهرستانهای سیاهکل، لاهیجان، آستانه اشرفیه و از غرب به شهرستانهای صومعه سرا، فومن و شفت متصل می‌باشد که دارای ۱۴۲۷ کیلومتر مربع وسعت، ۶ بخش، ۷ شهر، ۱۸ دهستان و ۲۹۳ روستا و جمعیت ۹۱۸۴۴۵ نفر که ۶۹۸۰۱۴ نفر شهری و ۲۲۰۴۳۱ نفر روستایی به عبارت دیگر ۷۶ درصد جمعیت شهری و ۲۴ درصد روستایی می‌باشند.

*رشت پرجمعیت‌ترین شهر شمال ایران

رشت بزرگترین شهر گیلک‌نشین و پرجمعیت‌ترین شهر شمال ایران در ناحیه جلگه‌ای به عنوان مرکز استان گیلان از بزرگترین سکونتگاه‌های سواحل جنوبی دریای کاسپین و یکی از شهرهای گردشگرپذیر ایران است و اکثریت مردم شهرستان دارای مذهب شیعه اثنی عشری هستند. این شهر از آب و هوای معتدل دارای تابستان‌های ملایم و شرجی و زمستان‌های سرد و مرطوب بوده و به دلیل بارش فراوان به شهرباران‌های نقره‌ای مشهور است.

*رشت شهر نخستین‌ها در فرهنگ و تمدن

این شهر همچنین به شهر اولین‌ها مشهور است و نخستین داروخانه شبانه روزی ایران، نخستین آسایشگاه معلولان و سالمندان، نخستین اتوبوس کشور، نخستین بیمارستان‌ملی ایران، نخستین کتابخانه ملی ایران و بسیاری دیگر از نخستین‌های فرهنگی و هنری و ادبی در این شهر رقم‌ خورده است.

* ثبت رشت به عنوان شهر خلاق جهان

این شهر در سال ۲۰۱۵ به شبکه شهرهای خلاق جهان به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی یونسکو پیوسته و امروزه این شهر به یکی از قطب‌های کشاورزی، گردشگری و حتی صنعت همچون فولاد کشور تبدیل شده است.

* منابع درآمدی اصلی مردم شهرستان رشت

عمده درآمد از طریق کشاورزی و زراعت برنج می‌باشد.

*جاذبه‌های گردشگری و توریستی رشت

شهرستان رشت از نظر جاذبه‌های گردشگری و توریستی یکی از مناطق مستعد برای جذب توریست به شمار می‌آید،از جمله مناطق مهم گردشگری و جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی  مذهبی شامل:

پیاده راه فرهنگی، آرامگاه میرزاکوچک خان جنگلی (سلیمانداراب)، عمارت کلاه فرنگی، کاروانسرای شاه عباسی، عمارت شهرداری، عمارت پست، موزه رشت، موزه رشتی‌دوزی در باغ محتشم، خانه قدیری،کتابخانه ملی رشت، خانه ابریشمی، کلیسای ارامنه،مجتمع ساحلی مروارید خزر ، حاجی بکنده و امین آباد، منطقه توریستی سقالکسار، کارونسرای لات، خانه میرزاکوچک خان جنگلی، موزه میراث روستایی سراوان، مقبره خواهر امام از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع)، بقعه امام زاده‌هاشم(کیلومتر ۳۰ جاده رشت به تهران)، مساجد صفی و حاج صمدخان ، بقاع متبرکه آقا سیدابراهیم و آقا سیدعباس (ساغریسازان)، مقبره دانای علی(چمارسرا) بقعه بی بی رقیه (علی آباد)، بقعه امامزاده هاشم بن محمد از نوادگان امام علی(ع)، خانه جهانگردی، پارک قدس، بوستان ملت، پارک دانشجو، تالاب عینک.

شهرستان رشت دارای ۸ هتل ، ۱۰ مجتمع گردشگری ،‌۹۴ مجتمع مهمانپذیر و بین راهی و مسافرکاشانه است.

شهر رشت به دلیل قرار داشتن در کمربند ترانزیتی سالانه پذیرای ۱۲ تا ۱۵ میلیون نفر گردشگر بوده، این شهرستان دارای ۳۰ واحد دفتر خدمات مسافرتی است.

*مشاهیر تاریخی شهرستان رشت

میرزا کوچک جنگلی، میرزا حسن کسمایی، کوشیار گیلانی (ریاضی دان وستاره شناس)، آیت الله احسانبخش، آیت الله لاکانی،آیت الله بحرالعلوم، آیت الله حجتی، آیت الله ضیابری.

*شخصیت‌ها  شاخص و مطرح شهرستان

پروفسور سمیعی (رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب جهان)، پروفسور فضل الله رضا (واضع تئوری انفورماسیون)، حضرت آیت الله قربانی، حضرت آیت الله رودباری، استاد خمامی زاده، استاد فریدون نوزاد، دکتر بهزاد،حضرت آیت الله محمدی گیلانی.

*رشت شهر خلاق خوراک شناسی

غذاهایی چون خورشت کدو مسما، واویشکا، شیرین‌تره، بینه قورمه، شوید قورمه، ترش شامی، مرغ لاکو، مرغ ترش، ماهی فسنجان و… از عمده غذاهایی است که در این شهر طبخ داده می‌شود و برای هر سلیقه‌ای مناسب خواهد بود و یکی از خاطره‌انگیزترین خاطرات سفر به رشت خوردن غذاهای محلی است. ترشی‌هایی چون هفت‌بیجار، آبغوره، اخته، رب انار و رب نارنج و شیرینی‌هایی چون رشته خشکار و کاکا در این منطقه تهیه می‌شود.

*صنایع دستی و هنری رشت

صنایع دستی مخصوص این منطقه برگرفته از حس طبیعت و رنگ‌های مختلف است. گلیم بافی، رشتی دوزی، بامبو بافی، حصیربافی و خراطی از عمده فعالیت‌ها در زمینه صنایع دستی است. در بازار رشت می‌توان این صنایع را دید و به عنوان سوغاتی نیز از آن‌ها استفاده کرد.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://gilmana.ir/?p=2442

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.