به گزارش گیل مانا،گردشگران به امید حضور در عرصه های طبیعی و تجربه حظ بصری از محیط زیست منحصر بفرد گیلان وارد طبیعت می شوند، در حالیکه انباشت زباله و پسماند های رها شده در حاشیه جادهها ،رودخانه ها و عرصههای جنگلی نه تنها احساس آسودگی و آرامش را از گردشگران می رباید بلکه سلامتی آنها را تهدید می کند.
ابراهیم غلامی اظهار کرد: اول خرداد به عنوان “روز جهانی تنوع زیستی” نامگذاری شده است . به همین مناسبت ویژه برنامه پاکسازی با مشارکت ادارات میراث فرهنگی ، محیط زیست، منابع طبیعی، جمعیت هلال احمر و پایگاه های میراث جهانی جنگلهای هیرکانی در منطقه گردشگری قلعه رودخان که در دل جنگلهای هیرکانی و منطقه حفاظت شده گشت رودخان و سیاه مزگی واقع شده برگزار شد.
یوسف رهنما نماینده اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در برنامه حفاظت از جنگلهای هیرکانی گفت: این ویژه برنامه با همراهی طبیعت دوستان و هدف فرهنگسازی و آگاهی بخشی نسبت به اهمیت حفظ تنوع زیستی برای نسل آینده برگزار شد.
وی افزود افزایش آگاهی مردم نسبت به اهمیت جنگل در تغذیه سفرههای آب زیرزمینی ، ایجاد هوای پاک و رونق کشاورزی و آثار منفی ریختن زباله به ویژه زبالههای پلاستیکی با ماندگاری بیش از ۵۰۰ سال بر محیط زیست، مهم ترین اهرم حفاظت از جنگلهای هیرکانی با حدود ۲ میلیون هکتار وسعت و ۴۰ میلیون سال قدمت محسوب میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست فومن در برنامه حفاظت از جنگل های هیرکانی گفت:شکستن شاخه درختان، افروختن آتش و ریختن قوطی های کنسرو، ظروف یک بار مصرف، نایلون و پلاستیک از جمله مواردی است که بعضی از گردشگران غیرحرفه ای رعایت نمی کنند. در حال حاضر رهاسازی انواع زباله در طبیعت زیبای گیلان از سوی مسافران و گردشگران به یک معضل بزرگ و زخمی عمیق بر پیکر محیط زیست تبدیل شده است . از اینرو می طلبد همگان برای بهبود بخشی این زخم عمیق که بر پیکره عرصه های جنگلی و محیط زیست شکننده شمال کشور وارد شده است، تلاش کنند.
پایان پیام/