به گزارش گیل مانا، مسعود کاظمی امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به کاهش محسوس نزولات جوی و کمبود منابع آبی طی سال گذشته و تشکیل قرارگاه جهادی آب با دستور استاندار گیلان، اظهار کرد: براساس داده های علمی هواشناسی میزان بارش ها و نسبت بارش ها طی سال های گذشته را استخراج کردیم و با مدیریت درست منابع آبی استان، به افزایش تولید محصول برنج رسیدیم.
وی تجهیز و نوسازی ایستگاه های پمپاژ و تکمیل شبکه های فرعی آب و احیا و لایروبی آب بندان ها و راه اندازی سامانه های نوین و… را از دیگر اقدامات انجام شده در راستای مدیریت منابع آبی استان دانست و افزود: در حال حاضر ۱۴۲ هزار هکتار از باغات استان به سامانه آبیاری نوین مجهز هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان تامین آب را یکی از مسائل مطرح جهانی دانست و تصریح کرد: در راستای افزایش بهره وری برای کلیه ادارات و دستگاه ها به ویژه آب منطقه ای و جهاد کشاورزی تکالیف مهمی را تعریف کردیم و پیگیر حق آبه سد سفیدرود از سدهای بالادستی دیگر استان ها هستیم.
مهندس کاظمی با اشاره به راه اندازی سدهای لاستیکی در کنار احداث سدهای مخزنی، خاطرنشان کرد: با بهره برداری از این سدها از انتقال آب شیرین به دریا جلوگیری می شود؛ البته رعایت حق آبه تالاب و دریا در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری در گیلان داریم، گفت: ۱۷۱ هزار هکتار از این اراضی معادل ۷۰ درصد تحت شبکه سد سفیدرود هستند.
مهندس کاظمی با بیان اینکه طی چند دهه اخیر شاهد کاهش ۵۰ درصدی وسعت آب بندان های گیلان هستیم، عنوان کرد: از محل بند «ز» تبصره ۸ قانون بودجه اقدام به لایروبی ۵۰۰ هکتار از آب بندان های استان خواهیم کرد که تاکنون ۴۲۵ هکتار در دست اجرا توسط پیمانکار بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان آورده اعتباری لایروبی آب بندان ها را ۱۱۰ میلیارد تومان و رودخانه ها را ۱۴۶ میلیارد تومان دانست و ادامه داد: این آب بندان ها به کاهش اثرات تنش آبی کمک می کنند.
وی همچنین خواستار فرهنگ سازی بیمه های کشاورزی به ویژه در مناطق دارای تنش و اراضی پایین دست آبخور شد و اضافه کرد: ۸۰۵ کیلومتر از انهار اصلی استان لایروبی شده و بیش از ۹۰۰ پمپ آب منطقه ای و جهاد کشاورزی در مدار است.
پایان پیام/