• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
5

رهاسازی آب سد سفیدرود از نیمه دوم اردیبهشت ماه

  • کد خبر : 1229
  • 04 اردیبهشت 1402 - 7:49
رهاسازی آب سد سفیدرود از نیمه دوم اردیبهشت ماه
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از رهاسازی آب سد سفیدرود از نیمه دوم اردیبهشت ماه خبر داد.

به گزارش گیل‌مانا، صالح محمدی در جمع خبرنگاران از رهاسازی آب سد سفیدرود از نیمه دوم اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار کرد: سد سفیدرود از مهمترین منابع آبی بخش کشاورزی در گیلان است.

وی با تاکید بر اینکه این سد ۷۰ درصد نیاز آبی بخش کشاورزی استان را تامین می‌کند، افزود: امسال ذخیره آبی مطمئنی در پشت سد وجود ندارد و لذا باید با استفاده از تکنیک‌های کاربردی در دوره‌های خشکسالی و رعایت مسائل فنی، زراعت برنج را انجام دهیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان با اشاره به تشکیل قرارگاه مدیریت جهادی آب در سال زراعی گذشته، گفت: ۱۵۰ هکتار از آب‌بندان‌های استان لایروبی شده و ۱۳ ایستگاه پمپاژ و هفت حلقه چاه در استان حفر شده است.

محمدی با بیان اینکه  استفاده از بذرهای اصلاح و گواهی شده نیز کمک می‌کند تا کشاورزان گیاهچه‌های مقاوم به کم آبی داشته باشند، تاکید کرد: استفاده از کودهای پایه باید مورد توجه کشاورزان قرار گیرد.

وی بر استفاده از روش آبیاری تناوبی به جای روش غرقاب تاکید کرد و گفت: کشاورزان همزمان با آماده سازی اراضی، آبراهه‌های مزارع را پاکسازی و از هدررفت آب از دریچه‌های خروجی جلوگیری کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به افزایش سه برابری تقاضای آب در دنیا، گفت: نمی‌توانیم با خشکسالی مبارزه کنیم،  باید مدیریت منابع را در دستور کار قرار دهیم.

محمدی با بیان اینکه هر انسان در طول روز چهار لیتر آب مصرف می‌کند، افزود:  تولید غذای یک انسان در طول روز به ۲۰۰۰ لیتر آب نیاز دارد که لزوم صرفه‌جویی آب هم در بخش کشاورزی و هم در بخش شرب را نشان می‌دهد.

خروج بیش از ۶ هزار هکتار از اراضی گیلان از طرح هادی

وی از یکپارچه‌سازی ۸۹ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: یکی از شاخص‌های مهم مدیریت بهینه منابع آب در بخش کشاورزی، یکپارچه‌سازی اراضی شالیزاری است.

محمدی  با اشاره به قرار گرفتن بخش زیادی از اراضی کشاورزی و باغی استان در طرح‌های هادی در سال‌های گذشته، افزود: با توجه به نامگذاری سال مهار تورم و رشد تولید، لازم است که عرصه‌های کشاورزی را حفظ کنیم و باید اراضی مازاد از طرح هادی خارج شود.

وی ۵۰ درصد اقتصاد و ۳۰ درصد اشتغال استان را وابسته به کشاورزی دانست و گفت: گردش مالی برنج در استان گیلان بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان است.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان از خروج ۶۶۰۰ هکتار از اراضی یکپارچه کشاورزی استان از طرح هادی در برای ارتقای امنیت غذایی و پایداری تولید خبر داد و گفت: طبق منویات رهبر انقلاب، کشاورزی و تولید غذا از امور درجه یک کشور بوده و لذا حفاظت از اراضی کشاورزی در قانون دیده شده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://gilmana.ir/?p=1229

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.