به گزارش گیلمانا، صالح محمدی در گفت وگوی خبری باران با بیان اینکه امسال یکی از سالهای خاص در حوزه کشاورزی استان است، اظهار کرد: به دلیل کاهش نزولات جوی و آورد سد و رودخانهها، مدیریت منابع آبی موجود ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه براساس برنامهریزیهای انجام شده تاکنون کشاورزان با بهرهگیری از آب باران و منابع آبی توانستند ۷۰ درصد شالیزارهای استان را شخم اولیه بزنند، افزود: کشاورزان همچنان در مراحل آماده سازی اراضی هستند و تاکنون در ۳۵ درصد اراضی شالیزاری استان خزانه گیری انجام شده است.
آغاز نشاء برنج از نیمه فروردینماه
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز نشاء برنج از نیمه فروردینماه، افزود: تاکنون در ۱۰۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری استان نشاء انجام شده است.
محمدی، از کشاورزان خواست نشاءکاری را زودتر شروع و از منابع آبی در اختیار استفاده کنند و گفت: شرایط اقلیمی خاصی در دنیا حاکم بوده و پدیده تغییر اقلیم جدی بوده که یکی از پیامدهای آن همین کاهش منابع آبی است و لذا در پاییز و زمستان گذشته شاهد کاهش نزولات جوی در استان گیلان بودیم.
وی ادامه داد: امسال باید با بهرهگیری از همه منابع و امکانات و با همکاری همه دستگاهها و کشاورزان و مسئولان محلی از منابع آبی در اختیار حداکثر استفاده داشته باشیم تا با مصرف بهینه فصل زراعی را با افزایش عملکرد پشت سر بگذاریم.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان، ۱۷۱ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان را در حوزه آبیاری سد سفیدرود دانست و بیان کرد: ۶۷ هزار هکتار نیز خارج از این شبکه آبیاری بوده و از منابع سنتی همچون چاهها و آببندانها و رودخانههای محلی سیراب میشوند.
تامین ۷۰ درصد نیاز آبی بخش کشاورزی گیلان از سد سفیدرود
وی سد سفیدرود را مهمترین منبع آبی بخش کشاورزی در گیلان دانست و تاکید کرد: این سد ۷۰ درصد نیاز آبی بخش کشاورزی استان را تامین میکند، البته امسال ذخیره آبی مطمئنی در پشت سد وجود ندارد و لذا باید با استفاده از تکنیکهای کاربردی در دورههای خشکسالی و رعایت مسائل فنی، زراعت برنج را انجام دهیم.
محمدی با اشاره به تشکیل قرارگاه مدیریت جهادی آب در سال زراعی گذشته، خاطرنشان کرد: علیرغم کاهش ۲۰ درصدی منابع آبی استان، ۱۰ درصد افزایش تولید برنج داشتیم که نشان می دهد باید مدیریت مصرف را الگوی خود قرار دهیم.
لایروبی ۱۵۰ هکتار از آببندانهای گیلان
وی از لایروبی ۱۵۰ هکتار از آببندانهای استان و احداث ۱۳ ایستگاه پمپاژ و هفت حلقه چاه در استان خبر داد و عنوان کرد: در کنار آب منطقهای، تمام ایستگاههای پمپاژ و چاههای جهاد کشاورزی استان را وارد مدار میکنیم.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان امنیت غذایی را یکی از اولویتهای کشور دانست و افزود: برای تامین امنیت غذایی باید استراتژی تقویم زراعی را دنبال کنیم که در این راستا کشاورزان باید شخمهای سطحی را در دستور کار قرار دهند و از زدن شخمهای عمیق خودداری کنند.
پایان پیام/