به گزارش گیل مانا، استان گیلان در شمال ایران و در محدوده ۳۶ درجه و ۳۴ دقیقه تا ۳۸ درجه و ۲۷ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ درجه و۵۳ دقیقه تا ۵۰ درجه و ۳۴ دقیقه طول شرقی از نصف النهار قرار گرفته به طوری که از شمال با دریای خزر و جمهوری آذربایجان، از غرب با استان اردبیل، از جنوب بااستانهای قزوین و زنجان و از شرق با استان مازندران همجوار است.
گیلانی استانی با مردمان سختکوش و پرتلاش، استانی با تلفیق عجیبی از تاریخ و طبیعت و فرهنگ، با مردان بزرگی همچون میرزا کوچک جنگلی، پروفسور سمیعی، دکتر محمد معین و… است.
استانی که دارای طبیعتی رنگین کمانی است، دیدنیهای هفت رنگی که چشم هر بینندهای را خیره میکند. استانی با طبیعتی بکر و دریایی آرام بخش و ساحلی خنک و تماشایی.
زبان مردم گیلان زیبا و دلنشین گیلکی و در بخشهایی از این سرزمین گویشهای تالشی و ترکی نیز رایج است. از مهمترین رودهای استان گیلان سفید رود میباشد، که از کوههای چهل چشمه کردستان سرچشمه گرفته و به دریای خزر میریزد.
رشته کوههای تالش- کوههای طارم و خلخال و کوههای دیلمان از کوههای مهم استان گیلان بشمار میرود. از ویژگیهای منحصر به فرد اصلی استان گیلان وجود تالاب انزلی است که از نظر زیست محیطی، سیاحتی و اقتصادی دارای اهمیت ویژهای است.
شهرستانهای استان گیلان عبارتند از: آستارا، آستانه اشرفیه، املش، بندرانزلی، تالش، رشت، رضوانشهر، رودبار، رودسر، سیاهکل، شفت، صومعهسرا، فومن، لاهیجان، لنگرود و ماسال است.
معروفترین غذاهای محلی گیلان
فسنجان،میزرا قاسمی، باقلا قاتق(خورشت باقلی)، ترش تره، سیر قلیه، آلو مسما، ماهی فیبیج، واویشکا، ترش شامی، کال کباب، بورانی بادمجان، بورانی اسفناج، چغندر بورانی، زیتون پرورده، اشپل (خاویار ماهی)، ماهی شور، ماهی دودی، اناربیج، ششانداز، سیرابیج، شیرین تره، خالو آبه، چخرتمه، نازخاتون، لونگی، موتن جن.
معرفی صنایع دستی گیلان
حصیر بافی،بامبو بافی، مروار بافی، عروسک بافی، بافتنی و قلاب بافی، دستبافتههای پشمی،چاروق و چموش دوزیی،چادرشب بافی، گلیم بافی،رشتی دوزیی، نمدمالی، سفالگری، مینای خانه بندی، تابلوهای نقاشی مینیاتور و معرقی، کدوی قلیانی.
پایان پیام/