به گزارش گیل مانا، سید محمد حسینی ظهر امروز در همایش ملی آل بویه در مجتمع مهیار دیلمی شهرستان سیاهکل برگزار شد؛ آل بویه را یکی از فرصت های طلایی شیعه دانست و اظهار کرد: این خاندان خدمات ارزندهای به مکتب اهل بیت(ع) ارائه دادند و درعین برخی ضعف ها، کارهای بزرگی انجام داده اند که نباید نادیده گرفته شود.
وی ادامه داد: شیعه در طول تاریخ مظلوم بوده و تاریخ نگاران در حق اهل بیت(ع) جفا کردند و وقایع بسیاری را نادیده گرفتند و سیاه نمایی کردند.
معاون رئیس جمهوری در امور مجلس تاکید کرد: آل بویه در ساختار بازار، مساجد و اماکن در شهرهای بغداد و اصفهان کارهای بزرگی انجام دادند و خدمات علمی آنها بیشمار است.
حسینی اضافه کرد: آل بویه در قرن چهارم به رشد تمدن اسلامی کمک کرد لذا باید در مورد آل بویه رشته و گرایش های مختلفی در دانشگاه ها تدریس و سریال و فیلم ساخته شود و تحقیقات دقیقی در ابعاد مختلف و شخصیت آل بویه و تاثیرگذاری آنها صورت گیرد.
وی در ادامه سخنانش بیان داشت: امروز بیش از هر چیزی نیازمند آنیم که فرهنگ کار در مردم نهادینه شود و این امر با هم افزایی علما، اساتید، دانشمندان و معلمان امکان پذیر خواهد بود.
معاون رئیس جمهوری در امور مجلس با اشاره به لایحه بودجه سال آتی اظهار کرد: نمایندگان با اتمام بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ به زودی آن را به صحن علنی مجلس می آورند.
وی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب خواستار توجه به مسائل محوری و کلیدی کشور در قانون بودجه سال آتی به دور از پرداختن به مطالب کلی و تطبیق آن با واقعیت ها شدند و در این راستا تلاش شده راهبردها، برنامهها و اقدامات عملی در بودجه لحاظ شود و بخش اعظمی از مسائل اقتصادی و معیشتی مردم مد نظر قرار گیرد.
وی همچنین به سفر رئیس جمهوری به چین سفر اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث مهم این سفر توسعه مناسبات اقتصادی بود چنانکه بازار وسیع چین برای ما فضای مناسبی برای تجارت فراهم می کند و می توانیم بخشی از تولیدات خود را در این بازار عرضه کنیم.
دکتر حسینی اظهار کرد: کشور ما در بخشی که نیاز به فناوری دارد، می تواند از ظرفیت چین بهره گیرد ضمن اینکه قسمتی از ظرفیت های ما در داخل کشور هم اعم از انرژی و معادن، فولاد و غیره می تواند زمینه فعالیت های اقتصادی مشترک باشد.
همایش ملی آل بویه که روز گذشته با حضور محققان و پژوهشگران در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شده بود؛ سیزدهم اسفندماه ، در تالار لوزان شهرستان املش هم برگزار می شود.
این همایش با محورهای : آل بویه و جغرافیای گیلان ، دیلمان و طبرستان – آل بویه و حکومت های ایرانی – آل بویه و تشیع – تأثیر آل بویه بر جهان اسلام – آل بویه و فرهنگ ایرانی – مفاخر آل بویه – تاریخ نگاری آل بویه – معماری عصر آل بویه – علم کلام و فقه در عصر آل بویه – علوم در عصر آل بویه با همکاری مشترک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و دانشگاه گیلان گیلان در حال برگزاری است.
پایان پیام/