به گزارش گیل مانا، آیتالله «رضا رمضانی» شامگاه جمعه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در مراسم شب عید غدیر خم و محکومیت جنایت رژیم نامشروع صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در مسجد امام رضا(ع) گلسار رشت برگزار شد، شهادت فرماندهان نظامی، دانشمندان هستهای و جمعی از زنان، مردان و کودکان در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی را تبریک و تسلیت گفت.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به تبیین اهمیت عید غدیرخم در تاریخ اسلام پرداخت و ولایت امیرالمؤمنین(ع) را به عنوان یکی از اصلیترین ارکان دین مبین اسلام معرفی کرد.
وی عید غدیر را بزرگترین و عظیمترین شب و عید امت اسلام برشمرد و افزود: پیامبر اکرم (ص) این روز را به عنوان بزرگترین عید برای امت خود معرفی کردهاند و اهمیت آن حتی از اعیاد دیگر مانند ولادت پیامبر اکرم (ص) و سایر اعیاد ولادت اهل بیت علیهمالسلام بالاتر است.
آیتالله رمضانی افزود: دو رویداد تاریخی مهم در زندگی پیامبر (ص) وجود دارد؛ یکی مبعث و رسالت آن حضرت و دیگری تعیین امیرالمؤمنین علیهالسلام به عنوان جانشین و ولی امر امت اسلام که اهمیت و اثرگذاری آن بسیار فراتر است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به جایگاه والای ولایت در استمرار و حفظ دین اسلام گفت: اسلام دینی ابدی، جامع و کامل است که تمامی نیازهای اصلاح و تربیت بشر را در خود دارد. اما این دین جاودانه نیازمند یک رهبری ثابت و مطمئن است تا از انحراف و تحریف مصون بماند. سنت الهی جانشینی پیامبران که در طول تاریخ الهی تداوم یافته است، تضمینکننده حفظ مسیر حق و عدالت است و جانشینی امیرالمؤمنین علیهالسلام نیز از همین سنت الهی و الزامات دین است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه پیامبر اکرم (ص) با وجود جایگاه والای خود، وظیفه خطیر معرفی خلیفه و ولی امر را برعهده داشتند، خاطرنشان کرد: پیامبر مکلف بودند تا جانشین شایسته خود را برای هدایت امت معرفی کنند تا دین و قرآن به درستی حفظ شده و دچار تحریف نشود. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید که خود قرآن را حفظ میکند، اما در مسیر تاریخی، این جانشینان پیامبران هستند که به عنوان حافظان دین، وظیفه نگهداری از مسیر هدایت را دارند.
رشد علمی ایران پس از انقلاب نتیجه مجاهدت نخبگان و شهدای علمی است
وی با اشاره به روند علمی و فناوری کشور افزود: در طول سالهای پس از انقلاب، رتبه علمی کشور از ۵۷ به ۱۷ ارتقاء یافته است که نشاندهنده رشد چشمگیر دانش و توانمندیهای علمی ایران است. این موفقیتها مرهون تلاش و فداکاری دانشمندان هستهای و پژوهشگران کشور است که متأسفانه برخی از این شخصیتهای برجسته در حادثه تلخ ترور به شهادت رسیدند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با ابراز تأثر از اتفاقات تلخ اخیر گفت: شهادت دانشمندان و شخصیتهای انقلابی که جان خود را وقف خدمت به نظام و ولایت کردند، ضربه عمیقی به بدنه انقلاب و ملت وارد ساخت. همچنین حملات به مناطق مسکونی و غیرنظامیان، آسیبهای جبرانناپذیری بر مردم وارد کرده و روح ملی را آزرده کرده است.
آیتالله رمضانی با اشاره به اهمیت ولایت و جانشینی در حفظ اسلام و هدایت امت، تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) پس از ۲۳ سال تلاش و رنج بیوقفه، دین را پایهگذاری کردند و حالا دین نیازمند حافظ و رهبر است تا بدون رهبر و خلیفه، دین نمیتواند ادامه پیدا کند.
وی به جایگاه ویژه پیامبر در قرآن نیز اشاره و تأکید کرد: در قرآن کریم، وقتی خداوند با پیامبران عادی سخن میگوید، به نام آنها اشاره میکند، اما زمانی که با پیامبر اکرم سخن میگوید، او را با القابی همچون «یا ایها الرسول» خطاب میکند که نشان از جایگاه خاص و مسئولیت سنگین آن حرمت دارد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت علیهمالسلام با اشاره به جایگاه کلیدی واقعه غدیر در منظومه رسالت پیامبر اسلام (ص)، تأکید کرد: که معرفی امیرالمؤمنین علی (ع) بهعنوان جانشین الهی، بخش جداییناپذیر از مأموریت نبوی بوده و تحقق نظام اسلامی منوط به تحقق این ولایت است.
آیتالله رمضانی در سخنانی با اشاره به آیه ۶۷ سوره مبارکه مائده، بیان کرد: خداوند به پیامبر اکرم (ص) فرمان میدهد: «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ»، این آیه نشان میدهد که ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین علی (ع) چنان اهمیت دارد که ترک آن به منزله ترک کل رسالت تلقی میشود.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) در شرایط اجتماعی دشواری قرار داشت که منافقان و بدخواهان، آماده فتنهگری و بیاحترامی به دستور الهی بودند، افزود: با این حال خداوند با جمله «وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ» تضمین حفظ جان و رسالت پیامبر را میدهد تا ابلاغ ولایت بدون ملاحظه انجام شود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به ویژگیهای منحصر بهفرد امام علی (ع) گفت: آنچه باید در غدیر ابلاغ شود، معرفی فردی است که برخوردار از علم و عصمت الهی، باب حکمت و جنت، ملازم قرآن و شریک جداناشدنی آن، و در نهایت، دارای مشروعیت و صلاحیت کامل برای رهبری امت اسلامی است. این ویژگیها همگی در وجود علی بن ابیطالب (ع) تجسم یافتهاند.
آیت الله رمضانی: مقاومت تنها راه مواجهه با دشمنانی است که زبان مذاکره نمیفهمند.
دین در نظامهای غربی یا حذف شده یا به حاشیه رانده شده است
آیتالله رمضانی با تبیین وظایف حاکم اسلامی، اضافه کرد: در نظام اسلامی، رهبری و حاکمیت صرفاً به معنای مدیریت اجرایی نیست، بلکه شامل رسالت سنگین ترویج معارف دینی، تربیت اخلاقی مردم، اجرای احکام و واجبات اسلامی، احیای سنتهای الهی، دفاع از سرزمین اسلامی، تأمین امنیت و آبادانی کشور و در رأس همه، تحقق عدالت اجتماعی است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: این وظایف، تنها با تشکیل نظام سیاسی اسلامی محقق میشود که متکی به ایمان، توحید، و ارتباط با خداوند باشد. بنابراین معرفی ولیّ الهی و جانشین پیامبر، مقدمهای ضروری برای شکلگیری چنین نظامی است.
وی با اشاره به وضعیت دین در نظامهای سیاسی مدرن، افزود: در نظامهای سکولار غربی اعم از لیبرالیسم و کمونیسم، دین یا به کلی طرد شده یا به حوزه خصوصی و فردی محدود شده است. در نظام کمونیستی، دین پدیدهای ارتجاعی تلقی شده و بهطور آشکار با آن مقابله میشود، در حالیکه در نظامهای لیبرال، دین از عرصه عمومی حذف و بیاثر شده است.
وی افزود: در چنین ساختارهایی، نه تنها ایمان بهعنوان شرط رهبری و حکومت مورد توجه نیست، بلکه اصول الهی و اخلاقی نیز جایگاهی در سیاستگذاری کلان ندارند. این در حالی است که در اسلام، ایمان و توحید نهتنها ریشهایترین مبنا برای حاکمیت است، بلکه ملاک مشروعیت و کارآمدی سیاسی نیز به شمار میآید.
نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بعثت پیامبر اسلام (ص) در دوران جاهلیت، تأکید کرد: پیامبر در زمانی مبعوث شد که جامعه در بدترین شرایط فکری، اخلاقی و فرهنگی قرار داشت. مأموریت او دعوت بشر به توحید و بیرون آوردن انسانها از تاریکی جهل بود. این مأموریت با معرفی رهبر الهی پس از پیامبر تداوم مییابد.
گفتمان معنوی امام، پاسخی الهی به جاهلیت مدرن بود
به گفته آیتالله رمضانی، در دوران مدرن نیز نوعی جاهلیت جدید حاکم است که انسان را از ایمان و توحید دور کرده و نظامهای سیاسی را از معنویت تهی ساخته است. راه نجات بشر در هر عصر، بازگشت به رهبری الهی، معرفت به ولایت و حرکت در مسیر غدیر است.
وی با اشاره به ویژگیهای بینظیر شخصیتی و فکری حضرت امام خمینی (ره)، ایشان را شخصیتی فراتر از چارچوبهای متعارف سیاسی خواند و تأکید کرد: امام خمینی(ره) با گفتمانی پیامبرگونه، بشر مدرن را مجدداً به ایمان، توحید و معنویت دعوت کرد؛ گفتمانی که در نظامهای سیاسی رایج جهانی، تعریفناشده و بیسابقه است.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع)، اظهار کرد: امام خمینی(ره) از گفتمان پیامبران الهی در نهتنها در سیاست و حکومت بهره برد، بلکه مأموریتی معنوی و تمدنی را دنبال کرد؛ یعنی احیای ایمان در جهانی که تمام تلاش خود را برای حذف خداوند از ذهن بشر بهکار گرفته بود.
آیتالله رمضانی با اشاره به نامه تاریخی امام خمینی(ره) به میخائیل گورباچف، رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی، اضافه کرد: امام در آن نامه قصد داشت گورباچف را به جهانی فراتر از ماده و ایدئولوژیهای زمینی دعوت کند، اما متأسفانه پیام آن نامه درک نشد. این در حالی بود که نظام شوروی بهمدت هفتاد سال با هر نوع دین و باور دینی مقابله کرده و حتی مساجد را به انبار تبدیل کرده بود.
وی ادامه داد: متفکران غربی صراحتاً از «مرگ خدا» سخن گفتند و خواستار حذف خدا از اذهان عمومی شدند. در چنین فضایی، حرکت امام خمینی(ره) بازگشت بشر به فطرت الهی و باورهای دینی بود؛ حرکتی که نمونهاش در دنیای مدرن وجود ندارد.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریفهای گسترده در دوران مدرن گفت: عقلانیت، عدالت، خانواده، و حتی خود انسان در این عصر تحریف شدهاند. امام خمینی(ره) در چنین شرایطی، همانند پیامبر اکرم(ص)، بشر را از جهل نجات داد و به توحید دعوت کرد.
حادثه غدیر، جریان مقابله با تحریفهاست
آیتالله رمضانی با اشاره به حادثه غدیر، آن را جریان مقابله با تحریفها دانست و تصریح کرد: اگر غدیر نبود، دین در همان سالهای نخست پس از پیامبر(ص) نابود یا تحریف میشد. اما غدیر با ارائه تفسیر علوی از اسلام، در مقابل تفاسیر اموی و عباسی ایستاد و راه درست را به بشر نشان داد.
وی همچنین با اشاره به سفر اخیر خود به سنگال، از مشاهده آثار دردناک بردهداری در «جزیره بردگان» سخن گفت و تأکید کرد: از قرن شانزدهم تا نوزدهم، میلیونها سیاهپوست آفریقایی به بردگی گرفته شدند. آنها را از خانواده جدا میکردند و مانند کالا به فروش میرساندند. اگر بردهای مریض میشد، او را به اقیانوس میانداختند. این جنایات توسط کشورهای اروپایی از جمله پرتغال، اسپانیا، انگلیس، فرانسه و آلمان انجام میشد.
وی با بیان اینکه امروزه نیز بردهداری به شکلی مدرن ادامه دارد، گفت: ملتها با فشار اقتصادی و سیاسی به بند کشیده میشوند و ثروتهای قاره آفریقا، اعم از منابع انسانی و طبیعی، به غارت میرود.
آیتالله رمضانی با تأکید بر اینکه نابرابری و بیعدالتی ساختاری در جهان امروز محصول همین نظامهای تحریفشده است، گفت: امروزه ۹۰ درصد ثروت دنیا در اختیار ۱۰ درصد جمعیت جهان قرار دارد، که نشاندهنده عمق تبعیض و ظلم حاکم بر ساختارهای جهانی است.
به گفته نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری، امام خمینی(ره) با تغییر این گفتمان و ارائه یک نگاه جدید مبتنی بر توحید، عدالت و کرامت انسانی، راه دشواری را انتخاب کرد که مستلزم پرداخت هزینههای بزرگ بود. زندان، تبعید، جنگ و فشارهای گوناگون بخشی از بهای تحقق این هدف بزرگ بود؛ چراکه تحقق نتایج بزرگ، هزینههای بزرگی نیز میطلبد.
مقاومت و ایثار هزینه حفظ اسلام و عدالت در طول تاریخ بوده است
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، در سخنانی ارزشمند به اهمیت مقاومت و ایثار در حفظ اسلام و تحقق عدالت در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: برای اینکه اسلام را در همان اوایل به دست آوریم، جنگهای بسیاری بر پیامبر اکرم(ص) تحمیل شد و شخصیتهایی چون حمزه، مالک اشتر و عمار از امیرالمؤمنین(ع) گرفته شدند. افرادی مانند ابن سکید، با عشق به امیرالمؤمنین(ع) به شهادت رسیدند، میثم تمار به سختی شکنجه شد و شخصیتهای دیگر نیز هزینههای سنگینی پرداختند.
وی اضافه کرد: این هزینهها برای حفظ اسلام، احکام آن و عدالت اسلامی بوده است. برای رسیدن به نتیجهای بزرگ یعنی آزادی – که گمشده بشریت است – انسانها در طول تاریخ قربانی شدند. مسیر مقاومت باید ادامه پیدا کند و در این راه، غدیر و عاشورا دو مصداق برجسته هستند.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه اگر غدیر نبود، بعثت و عاشورا نیز رخ نمیداد، تأکید کرد: ارتباط تنگاتنگی میان بعثت، غدیر، عاشورا و جریان نجاتبخش پایان تاریخ وجود دارد که بشریت را از غل و زنجیرها رها خواهد کرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به تأثیر آموزههای غدیر در میان جوانان اروپایی و آمریکایی، به ویژه در جریان حمایت از مردم مظلوم غزه اشاره کرد و گفت: حتی جوانان غربی که بر علیه تبعیض، بیعدالتی و نژادپرستی مقاومت میکنند، بخشی از تأثیرات غدیر را نمایندگی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی، شعاعی از عاشورا و بازتابی از شعارهای غدیر است که در گفتمان انقلاب به بهترین شکل جلوه میکند. ما باید قدردان کسانی باشیم که زمینه این مقاومت را فراهم کردند؛ شخصیتهای علمی، معنوی و مرجعیتی همچون اشرفی، مدنی، بهشتی، مطهری، باهنر و رجایی، که فلسفه معنوی تاریخ را به ما آموختند.
مقاومت تنها راه مقابله با ظلم، تحریم و نقض عهد است
به گفته آیتالله رمضانی، همواره تحلیلهای تاریخی نباید صرفاً نگاه مادی و ملکی باشد. اتفاقات معنوی و ملکوتی نقش مهمی در تغییرات تاریخ و پیروزیها داشتهاند، مانند فتح خرمشهر در دوران دفاع مقدس.
وی با اشاره به آموزههای امام خمینی(ره) و امام خامنهای، تأکید کرد: در میدان مبارزه، یا شهید میشویم یا ظاهراً پیروز؛ اما در حقیقت پیروز واقعی هستیم. این باور باید در وجود مومنان نهادینه شود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تأکید بر شناخت دقیق دشمن و لزوم مقاومت، گفت: امروز دشمن با دورویی عمل میکند؛ از یک سو مذاکره طلب میکند و از سوی دیگر تحریمها را تشدید میکند. چنین شرایطی، سازش را غیرممکن میسازد. مقاومت تنها راه مقابله با ظلم، تحریم و نقض عهد است.
آیت الله رمضانی: مقاومت تنها راه مواجهه با دشمنانی است که زبان مذاکره نمیفهمند.
دانش، ستون اقتدار جمهوری اسلامی است؛ هیچکس حق تعطیلی آن را ندارد
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با بیان اینکه دانش و علم ستون اصلی اقتدار و قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: هیچ فرد یا نهاد حقیقی حق ندارد که دانش را در کشور تعطیل کند.
وی افزود: آنچه به نظام ما قدرت بخشیده است، دانش و علم است و این عامل اصلی پیشرفت و اقتدار امروز ایران اسلامی محسوب میشود.
آیتالله رمضانی با اشاره به اهمیت شناخت دشمن، گفت: دشمن باید به درستی شناخته شود و قرآن کریم نیز بر شناخت و دشمنپنداری واقعی دشمن تاکید دارد.
وی تصریح کرد که دشمنان استقلال، آزادی، دینداری و ایمان را نمیخواهند و در مقابل، ترویج بیعفتی، بیحجابی و برهنگی را در دستور کار خود قرار دادهاند. از این رو نظام اسلامی موظف است با حفظ احکام اسلامی، در برابر این تهاجمات فرهنگی مقاومت کند.
آیتالله رمضانی همچنین به هدفگیری جوانان، خانوادهها، زنان و غیرت ملی از سوی دشمنان اشاره کرد و گفته: که امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند تبیین صحیح و درست مسائل فرهنگی توسط صدا و سیما، دانشگاهها، حوزههای علمیه، منبریها و ائمه جمعه هستیم.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه قرار گرفتن در مسیر درست تاریخ، هزینههای سنگینی داشته است، گفت: شهدای بزرگی مانند سردار حاج قاسم سلیمانی، شهید اسماعیل هنیهوار، شهید باقری، دانشمندان هستهای و دیگر عزیزان برای آن داده شده است.
وی تاکید کرد که باوجود مصیبتها و مشکلات، نباید این عزت و افتخار ناشی از ایثار و شهادت را فراموش کرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه امروز ما غدیر، عاشورا، آزادی، عقلانیت، خانواده، ایمان، غیرت و ایثار را زنده کردهایم و باید به این دستاوردهای بزرگ علمی و فرهنگی افتخار کنیم.
وحدت کلمه و اطاعت از ولایت، کلید حفظ منافع انقلاب اسلامی است
آیتالله رمضانی وحدت کلمه و اطاعت از ولایت را کلید حفظ منافع انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: هر جامعهای که پشت ولایت قرار گرفته است، از عدالت و عزت برخوردار بوده و هرگاه ولایت کنار گذاشته شده، ضربات سنگینی متحمل شدهایم.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) حوزه مقاومت را نماد حفظ عزت انسان و تعریف درست از انسان دانست که حتی در قلب اروپا و آمریکا نیز تأثیرگذار بوده است و گفت: دشمنانی که ناقض حقوق بشر هستند و به هیچ قانونی پایبند نیستند، از جمله رژیم صهیونیستی، باید در برابرشان ایستاد و مقاومت کرد.
وی تاکید کرد: آموزههای غدیر به ما میآموزد که بهترینها باید در مسندها قرار بگیرند، مردم باید در سرنوشت خود حاضر باشند و در مقابل ظلم باید ایستاد.
آیتالله رمضانی تأکید کرد که مقاومت باید محور اصلی ما در مواجهه با دشمنان باشد، چرا که برخی طرفها زبانشان زبان مذاکره نیست بلکه زبان مقاومت است.
به گفته وی، بعضیها در میز مذاکره به دنبال تفاهم نیستند بلکه میخواهند نظرات خود را تحمیل کنند و غیر از این هدفی ندارند.
نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری، گفتمان انقلاب اسلامی را گفتمانی عاشورایی خواند و بیان کرد: که باید خود را تابع این گفتمان کنیم.
آیتالله رمضانی با اشاره به جایگاه حضرت آیتالله خامنهای به عنوان رهبر معظم انقلاب، گفت: ما به رهبری سیدنا الامام خامنهای که مورد توجه حضرت ولی عصر (عج) است، افتخار میکنیم و باید پشت فرمان او باشیم.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تأکید کرد که هرجا لازم باشد، نیروهای انقلاب در میدان حضور خواهند داشت و در مقابل هرگونه قلدری دشمنان پاسخ قاطع خواهند داد.
وی یادآور شد: دشمن وقتی قلدری میکند، قطعاً جواب آن را خواهد دید و این حضور به فرمان مقام معظم رهبری انجام میشود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به اهمیت جانفشانی شهدا و استمرار مسیر آنها اشاره کرد و گفت: امام راحل به ما آموخته است که شهادت یک نفر نباید خللی در نظام اسلامی ایجاد کند و این یک فرصت برای مسئولان است که با نهضت خدمتگذاری وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند.
انتهای پیام/