• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Friday - 4 October - 2024
1
رئیس اداره محیط زیست رودبار خبر داد

گلدهی سوسن چلچراغ در رودبار

  • کد خبر : 9037
  • 17 خرداد 1403 - 9:06
گلدهی سوسن چلچراغ در رودبار
رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رودبار گفت: گل نادر سوسن چلچراغ در منطقه طبیعی ملی داماش شهرستان رودبار شکوفا شد.

به گزارش گیل مانا، علی فرهی تکرمی امروز ۱۷ خرداد ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به آخرین بازدیدها از منطقه حفاظت شده محل رویش سوسن چلچراغ واقع در داماش، اظهار کرد: با اقدامات اصلاحی، حفاظت، رسیدگی و مراقبت خوبی که صورت گرفته و همچنین ایام پر بارانی که سپری کردیم، بوته‌های گل در وضعیت بسیار خوبی به سر می‌برند و نسبت به سال گذشته رشد بیشتری داشته است.

وی افزود: آفت گل سوسن چلچراغ نوعی حشره شبیه کفشدوزک به نام Lilioceris faldermni است و محیط بانان همه روزه به صورت بیولوژیک و دستی این حشره‌ها را جمع کرده و به مناطق دور دست منتقل می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رودبار با بیان اینکه امسال هم جذابیت سوسن چلچراغ عاشقان طبیعت را رهسپار به این عرصه طبیعی کرده است، گفت: بازدید از این مکان با توجه به این که منطقه مذکور توسط سازمان محیط زیست حفاظت می‌شود با محدودیت مواجه است.

فرهی تکرمی از علاقمندان بازدید از گل خواست تا اخبار مربوط به وضعیت گل را از پورتال رسمی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان دنبال و بعد از اطمینان یافتن از امکان بازدید، با در نظر داشتن اولویت این اداره که حفاظت از رویشگاه اصلی گل است، به محل مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه سوسن چلچراغ با نام علمی Lilium lederbourii نخستین بار در سال ۱۳۵۴ توسط یک گیاه شناس فرانسوی به نام (لدربوری) در منطقه داماش شهرستان رودبار شناسایی شد، خاطرنشان کرد: پس از آن، از سوی شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان یک اثر ملی طبیعی به ثبت رسید.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رودبار تصریح کرد: محدوده هفت هکتاری گل نادر سوسن چلچراغ در داماش عمارلو شهرستان رودبار در جنوب گیلان به عنوان اثر طبیعی ملی مورد حفاظت سازمان محیط زیست قرار گرفت که در دو دهه اخیر به یکی از مراکز پرجاذبه و گردشگری استان تبدیل شده است.

فرهی تکرمی افزود: ابتدا این گل در دو منطقه داماش و منطقه‌ای در لنکران جمهوری آذربایجان در جهان شناسایی شده بود ولی در دهه ۷۰ بوته‌های آن در اکثر ارتفاعات قله درفک شهرستان رودبار و چندین نقطه دیگر در استان گیلان نیز دیده شد.

وی تاکید کرد: سوسن چلچراغ یکی از گونه‌های تیره سوسنیان است و زمان گلدهی آن نیمه دوم خرداد تا اوایل تیر ماه است؛ این گل با رنگ سفید و گلبرگ‌های واژگون، دیدگان هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند.

پایان پیام/

لینک کوتاه : http://gilmana.ir/?p=9037

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.