• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Friday - 4 October - 2024
2
استاندار گیلان:

ممنوعیت ورود برنج به گیلان/ نرخ سرمایه‌گذاری در گیلان ۴۷ درصد است

  • کد خبر : 3992
  • 15 مرداد 1402 - 16:43
ممنوعیت ورود برنج به گیلان/ نرخ سرمایه‌گذاری در گیلان ۴۷ درصد است
استاندار گیلان با بیان اینکه در بخش تنظیم بازار تا چهار ماه آینده و مشخص شدن میزان قطعی برنج برداشت شده از شالیزارها کسی حق واردات برنج را ندارد، گفت: برنج فقط باید از گیلان خارج شود.

به گزارش گیل‌مانا، اسدالله عباسی پیش از ظهر امروز در آیین ملی برداشت مکانیزه برنج در روستای محمودکیان از توابع شهر طاهرگوراب شهرستان صومعه‌سرا و در جمع کشاورزان، اظهار کرد: امروزه تمام امور باید برپایه علم و دانش روز انجام شود و همه ظرفیت در این بخش مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در قسمت مربوط به فرآیند تولید، بسته بندی و عرضه باید از دانش روز و تکنولوژی روز استفاده کنیم چراکه باتوجه به هزینه‌های سنگین تولید استفاده از شیوه‌های سنتی جوابگو نیست.

استاندار گیلان با اشاره به روند رو به رشد بخش کشاورزی و تولیدات کشاورزی در استان، گفت: با توجه به مزیت‌های اقتصاد کشاورزی در استان توانسته‌ایم در این بخش‌ها حرفی برای گفتن داشته باشیم.

عباسی با ابراز خرسندی از هم افزایی موجود در استان در مسیر رشد و توسعه همه جانبه، تصریح کرد: اکنون میانگین نرخ سرمایه‌گذاری در کشور ۴۱ درصد است که این نرخ در استان گیلان ۴۷ درصد (براساس شاخص‌های آماری در سامانه مرکز آمار کشور) است.

وی در ادامه نرخ بیکاری استان گیلان را نیز ۶ و یک دهم درصد اعلام کرد و افزود: با توجه به نرخ هشت و ۲ دهم درصد نرخ بیکاری در کشور ما در این شاخص ۲ درصد رشد داریم با توجه به این نکته که بسیاری از بیکاران استان فارغ التحصیل دانشگاهی هستند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم ترویج بخشهای مختلف کشاورزی و استفاده از ظرفیت ها و استعدادهای مختلف برای افزایش بازدهی کار گفت : باید در آبیاری، مکانیزاسیون، تسطیح اراضی، نشاء و در برداشت دانش خود را به روز کنیم تا با کاهش هزینه ها، بهره وری، بازدهی و میزان تولید در واحد سطح را افزایش دهیم.

عباسی ادامه داد: در بخش مربوط به واحد سطح رقم آنام از بین چهار رقم معرفی شده به لحاظ پخت، میزان کیفیت و عطر و بو از کیفیت مطلوبی برخوردار است، لذا باید در ترویج این گونه پرمحصول باید تلاش بیشتری صورت گیرد.

وی به متولیان امر توصیه کرد: برخی کشاورزان در کشت این گونه ها از خود مقاومت نشان می دهند شما باید با تضمین کشت و ارائه نمونه این محصول به کشاورزان، بتوانید اعتماد آنها را جلب کنید.

استاندار گیلان افزود: با ترویج این گونه و گونه‌های پرمحصول می‌توانیم در ۲۳۸ هزار هکتار مزارع برنج، تولید برنج را از نزدیک ۷۵۰ هزار تن درسال به ۹۰۰ هزار تن برسانیم.

عباسی با بیان اینکه در بخش تنظیم بازار تا چهار ماه آینده و مشخص شدن میزان برنج برداشت شده از شالیزارها کسی حق واردات برنج را نخواهند داشت، خاطر نشان کرد: در استان گیلان دستور دادیم هیچگونه برنج خارجی و داخلی اصلا و ابدا از مرزهای اردبیل، رودبار و رودسر واردگیلان نشود بلکه فقط باید از استان خارج شود.

وی اعلام کرد: در گیلان خرید تضمینی و توافقی برنج آغاز شده و ادامه خواهد یافت، نباید برنجی در انبارها باقی بماند شالیکوبی ها نیز در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

استاندار گیلان تاکید کرد: صندوق بیمه کشاورزی نیز اگر در بارندگی ها آسیب و خسارتی به کشاورزان وارد شده را جبران کنند.

عباسی تصریح کرد: در بخش آب کشاورزی هم امسال در آبیاری، شبکه‌ها، اصلاح سردهنه‌ها و سایر موارد اعتباراتی از محل مصوبات سفر گذاشته شد.

وی افزود: ما درد و رنج کشاورزان را می‌فهمیم و فاصله‌ای با کشاورزان نداریم بعنوان فرزند این سرزمین که مسئولیت اجرایی و وظیفه خدمتگذاری در استان دارم می‌دانم کار در مزرعه چه سختی‌ها و مشقت‌هایی دارد لذا یقین بدانید اجازه نمی‌دهیم آسیبی به کشاورزان وارد شود.

*گیلان می‌تواند در تولید برنج به خودکفایی برسد

رئیس سازمان کشاورزی استان گیلان نیز در این آیین با بیان اینکه امروز برای نخستین بار آیین برداشت مکانیزه و معرفی رقم آنام به طور همزمان برگزار شد، گفت: این رقم از کلمه مادر گرفته شده و در معرفی این رقم همکاران موسسه تحقیقات برنج از سال ۸۳ تا سال ۹۹ برای معرفی آن به بخش کشاورزی متحمل زحمات بسیاری شده‌اند.

صالح محمدی اضافه کرد: این رقم ۳۵ سانتیمتر کوتاهتر از هاشمی است و ۱۰ روز زودتر از رقم هاشمی می‌رسد، به لحاظ عملکرد ظرفیت تولید ۵.۵ تا ۶ تن شلتوک در هکتار را دارد و در صورت مدیریت صحیح برداشت شلتوک این رقم تا هشت تن نیز رسیده است.

وی گفت: جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرده است که در حوزه برنج می تواند به مرز خودکفایی برسد و با معرفی این رقم با این متوسط عملکرد و به پشتوانه خرید تضمینی و حمایتی شرکت بازرگانی دولتی می توان به کشاورز اطمینان داد تا این رقم را کشت کند و به این صورت می توان کسری و خلا تولید را به راحتی پر کرد بدون آنکه نیازی به واردات برنج باشد.

محمدی تاکید کرد: نشاء مجدد برنج در چند سال اخیر با توجه به تغییرات اقلیمی در استان گیلان برخلاف سال‌های گذشته که با بارش باران و حمله کرم ساقه خوار مواجه می شد رواج یافته بطوریکه در سال گذشته ۱۰۰ هکتار کشت مجدد برنج در استان گیلان انجام شد.

وی با اشاره به چالش‌های زراعت برنج در زمینه تامین منابع آبی از کمک و مدیریت جهادی و ویژه استاندار گیلان و فرمانداران تقدیر کرد و افزود: امسال در استان همجوار مازندران ۴۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری آن استان به علت کمبود منابع آبی زیر کشت برنج نرفت اما با مدیریت آب و تنظیم تقویم زراعی، ۸۵ درصد کشاورزی استان طبق این تقویم انجام شد.

محمدی تاکید کرد: باوجود همه سختی‌های سال زراعی ۱۴۰۲ از شنبه خرید سه رقم ندا، فجر و شیرودی با قیمت سازمان حمایت شروع می‌شود و تا امروز نزدیک به ۷۰۰ تن برنج از کشاورزان خریداری شده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه : http://gilmana.ir/?p=3992

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.